Світовий банк підтримає "комуналку" Прикарпаття


Світовий банк підтримає реалізацію двох масштабних проектів з модернізації ЖКГ на суму 600 млн. дол.

Такий результат зустрічі віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула з керівництвом Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови. У переліку міст, залучених до проектів, - Івано-Франківськ і Коломия, повідомляє "Галицький Кореспондент"

На зустрічі були досягнуті домовленості про підтримку Світовим банком реалізації двох нових масштабних проектів, спрямованих на модернізацію та підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Загальна вартість проектів складає 600 млн. дол. США. Ці кошти закладені у бюджеті Світового банку на наступний фінансовий рік (липень 2013 - липень 2014 рр.). «Підтримка Світовим банком проектів модернізації ЖКГ свідчить про високу довіру міжнародних фінансових установ до України», - сказав Олександр Вілкул.

Перший проект – з підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання. У ньому планується участь 10 комунальних підприємств міст Івано-Франківська, Донецька, Кам’янця-Подільського, Хмельницького, Миколаєва, Харкова та інших.

Проект передбачає протягом 2015-2020 років модернізувати комунальні підприємства цих міст. «Це дозволить забезпечувати населення якісним теплом, зменшити споживання природного газу та покращити екологічний стан регіонів», - зазначив Олександр Вілкул.

Другий проект – це проект розвитку міської інфраструктури. Він спрямований на модернізацію систем водопостачання та водовідведення у містах Коломия, Житомир, Краматорськ, Донецьк, Кіровоград, Тернопіль, Харків та Київ.

Нагадаємо, що в Україні реалізується вже більше 230 проектів з енергоефективності, в тому числі і за підтримки міжнародних фінансових організацій, таких як Європейський банк реконструкції і розвитку, Європейський інвестиційний банк, Світовий банк.