Свободівці доставили допомогу 5-му батальйону територіальної оборони "Прикарпаття"


Днями із зони бовойових дій повернулися свободівці – депутат Надвірнянської районної ради Віталій Котляров зі своїм побратимом Ярославом Суширибою.

В рамках надання благодійної допомоги військовим вони спільно з іншими громадськими активістами доставили 5-му батальйону територіяльної оборони "Прикарпаття" матеріяльно-технічні засоби, продукти харчування, засоби гігієни загальним вантажем близько 10 тонн.

"Коли оголосили, що відправлятимуть у зону АТО машину з допомогою, охочих доставити відгукнулося багато. Цим процесом курувала райдержадміністрація на чолі з свободівцем Михайлом Іваночком, долучилися підприємці, громадські організації, жителі району. Машину відправили 18 липня. Перед нами поставили завдання привести вантаж на місце, де зараз перебувають бійці 5-го батальйону "Прикарпаття", розгрузити, а також роздати бійцям посилки від їхніх рідних", – розповідає Віталій Котляров.

Націоналісти об'їхали всі блокпости батальйону, ознайомилися з умовами несення служби, поспілкувалися з військовослужбовцями. Свободівець розповідає, що настрій у солдатів бойовий, досить оптимістичний.

"Продуктів не бракує, годують їх добре. В основному військовою амуніцією забезпечені. Але перебуваючи там майже місяць, взуття, форма та інші речі особистого користування зношуються, тому потребують істотного оновлення", – наголошує Віталій Котляров.

Щоби військові мали можливість спілкуватися з рідними, відслідковувати останні події в країні, свободівці закупили та передали їм мобільні модеми та поповнення до мобільних телефонів. Окрім того, щоби наступного разу не вести зайвого, активісти взяли у військовослужбовців перелік найбільш нагальних речей, що їх доставлять уже незабаром. На сьогодні цей список перебуває під особистим контролем голови РДА Михайла Іваночка.

Насамкінець свободівець звернувся до матерів, дружин та сімей військових: "Приводу для відчаю немає, не впадайте у паніку. Телефонуйте, спілкуйтеся зі своїми Героями – їм голосу рідних там не вистачає. Але ні в якому разі не нагнітайте ситуацію та не сійте паніку! Війна є війною, хлопці їхали не на прогулянку – кожен із них розумів, що там ведуться військові дії. Патріотичний дух та оптимізм наших бійців переважає, вони готові стояти на сторожі спокою країни!"