Топ-10 продуктів для людей, які постять


З 28 листопада починається Різдвяний піст. Це останній багатоденний піст у році, який є підготовкою до святкування важливої події – народження Ісуса Христа.

Як і під час будь-якого іншого посту під заборону в Різдвяний підпадають м’ясо, яйця, молоко та молочні продукти. Основу ж пісного столу в цей період становлять овочі, фрукти, каші, гриби, бобові, горіхи. Перелік корисних продуктів до посту опублікували на сайті Центрального ринку.  

Мед. Продавці Центрального ринку пропонують великий асортимент домашнього меду: травневий, гречаний, квітковий, акацієвий, липовий меди.

Гриби потрібно вживати під час посту замість м’яса. Крім того, це універсальний продукт, який можна запікати, тушити, обсмажувати, додавати у салати та супи.

Горіхи мають багато корисних жирів, які добре сприяють розумовій активності, а також тримають рівень холестерину в нормі.

Спеції - незамінний помічник у приготуванні. На Центральному ринку Івано-Франківська уже більше 15-ти років працює прилавок з найрізноманітнішими приправами.

Коренеплоди (моркву, буряк, селеру, картоплю, топінамбур або редис) при правильному приготуванні стають повноцінним гарніром.

Риба - головний продукт, яким можна замінити м'ясо під час посту. На Центральному ринку можна придбати карасів, коропів, товстолобів, сомів, щук, амурів та форель.

Зелень містить велику кількість різноманітних вітамінів та мікроелементів. Петрушка, кріп, кінза, зелена цибуля та інші ароматні трави також вітамінізують наші організми в період вірусів чи застуд.

Овочі - це головний гарнір під час посту. Легко та швидко готується цвітна капуста і баклажани, а відварену цибулю-порей можна їсти з лимоном та петрушкою. Не бійтесь експериментувати!

Фруктами можна замінити солодощі. Запікайте їх з медом та горіхами, робіть фруктові салати або коктейлі, додавайте у пироги та різну випічку.

Квашені та консервовані продукти також можна придбати на Центральному ринку. В асортименті є консервовані гриби, помідори, огірки та квасоля. Серед квашених продуктів на зверніть увагу на капусту, буряк, моркву та огірки, а також різні овочеві мікси з часником або хріном.

Харчування під час посту має бути смачним та ситним! Завжди свіжі, фермерські продукти без домішок можна придбати на Центральному ринку Івано-Франківська (Дністровська, 5).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!