У Франківську 10 матерів-переселенців народили немовлят


Станом на 26 серпня на території області перебуває 1497 осіб, котрі з певних причин переселилися сюди з Луганської та Донецької областей, а також з півдня України.

Близько півтисячі з них – діти. Людям, на долю яких випало чимало випробувань, на Івано-Франківщині намагаються надати всебічну матеріальну та моральну підтримку. Про це повідомив журналістам очільник обласного рятувального відомства полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький. Саме на Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області покладено завдання зустріти прибулих та розмістити їх у тимчасові місця проживання.

Напередодні 1 вересня найактуальніша проблема, котра вимагає практично негайного рішення, - влаштувати дітей у дошкільні навчальні заклади та школи, а також забезпечити їх усім необхідним приладдям для навчання.

Є й приємні новини: у прикарпатських пологових будинках народилося десять немовлят, батьки яких недавно прибули на Івано-Франківщину зі Сходу України. Ще 34 жінки з числа внутрішньопереміщених – при надії. Майбутні матусі перебувають під постійним медичним наглядом.

Особливо долею вимушених переселенців переймаються в Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області. За ініціативи його керівництва постійно проводяться різноманітні розважально-пізнавальні та просвітницькі заходи, влаштовуються цікаві екскурсії найвизначнішими місцями Прикарпаття, з людьми працюють професійні психологи. Усе це робиться для того, щоб полегшити їм соціальну та психологічну адаптацію у нових, незвичних умовах, допомогти тимчасово переселеним людям відчути себе своїми на Івано-Франківщині.