У Франківську будівництво дитсадка на Пасічній завершать до початку шкільного сезону 2015 року


В Івано-Франківську кілька років гострою є проблема щодо влаштування малюків у садочки. Зокрема, показниками цього є величезна нестача місць, або черги на кілька років вперед.

Щоб хоча б частково виправити цю складну ситуацію, було вирішено збудувати дитячий садок у мікрорайоні Пасічна. Попередньо кошторисна вартість робіт складала близько 20 мільйонів гривень.

Відтак, виконавчий комітет затвердив переможця інвестиційного проекту будівництва садочка. Згідно рішення виконкому, дитсадок у мікрорайоні Пасічна на 190 місць буде зводити підрядна організація ТзОВ «Альянс-Б», яка входить в структуру ПП «Будівельна компанія «Ярковиця». До того ж – це була єдина фірма, яка подала заявку на будівництво садочка. 

Попередньо кошторисна вартість робіт складала близько 20 мільйонів гривень. Наприкінці 2013 року роботи зі зведення дитсадка вже розпочали.

Як повідомив у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» директор ПП «Будівельна компанія «Ярковиця» Володимир Балагура, зараз будівництво садочка ведеться згідно плану.

«Думаю, до початку наступного навчального року, тобто у 2015-му, для франківської малечі відкриє двері новий дошкільний заклад. Зараз у нас завдання до кінця жовтня збудувати коробку і накрити її. Наразі вже зроблені фундаментні роботи та ведеться зведення першого поверху. А потім вже вставимо вікна, двері та буде робитися оздоблення»,  - зазначив Володимир Омелянович.

Щодо фінансування, то кошти надходять з Фонду соціального розвитку і з цим проблем немає.

«Кошти є. Вони йдуть з Фонду соціального розвитку, який створений при міській раді. Тобто - це кошти з сплати фірмою «Ярковиця» пайової участі будівництва багатоквартирних житлових будинків, - пояснив Володимир Балагура. 

Тож залишається сподіватися, що все піде за планом і наступного року івано-франківські дітлахи отримають ще одне місце для дошкільної освіти.