У КП "Електроавтотранс" розповіли, як працюють валідатори у транспорті Франківська


Як працюють валідатори в комунальному транспорті Івано-Франківська, куди можна звернутися за консультацією та яким чином проводиться розрахунок за виконану транспортну роботу.

Про це Суспільному Карпати розповів директор КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк.

"Валідатори працюють завжди. Якщо вони іноді вибивають помилку картки, то на це є різні причини. Наприклад, пільгова картка має термін дії 10 хвилин. Після того, як її приклали, то картку протягом 10 хвилин валідатор не зчитуватиме, скільки б разів її не прикладали, тому що пільгова картка має ліміт по часу 10 хвилин. Не можна одразу зареєструвати 20-30 поїздок одночасно", - зазначив Віталій Голутяк.

Щоб дізнатися, як працюють картки чи валідатори, люди можуть зателефонувати на гарячу лінію: 0 800 300 300 90, там нададуть консультацію. Щодо інформації про пільгові картки, потрібно звертатися у департамент соціальної політики.

"В нас є різна законодавча база. Для тролейбусів - Закон України "Про міський електричний транспорт". Є Постанова Кабінету Міністрів, де розрахунок здійснюється за виконану транспортну роботу. Тому для КП "Електроавтотранс" немає значення, кого возити, і немає значення, за яким тарифом возити, - каже Віталій Голутяк. - Але на сьогоднішній день місто вирішило, що хоче компенсовувати нам транспортну роботу двома шляхами - через департамент транспорту і через департамент соцполітики. Це рішення міста".

Директор КП "Електроавтотранс" розповідає, що гроші підприємство отримує за виконану роботу, з яких виплачує заробітну плату, платить за електроенергію, а також - за ремонт рухомого складу.

"Що стосується автобусів, там інше законодавство. Є коефіцієнт, який передбачає на основі обстеження відповідних документів, які ми проводимо спільно з управлінням транспорту. Ми визначаємо коефіцієнт - співвідношення платного до безкоштовного пасажира. І на основі цього коефіцієнта ми претендуємо на компенсацію за перевезення пільговиків", - каже Віталій Голутяк.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!