У найближчі роки десятки мільйонів людей втратять роботу: експерти назвали причину


У наступні п'ять років буде також змінюватися спектр необхідних навичок на різних посадах.

До 2025 року 85 мільйонів людей можуть втратити свою роботу через автоматизацію та впровадження нових технологій, інформує Уніан.

Разом із тим, автоматизація роботи повинна створити 97 мільйонів нових робочих місць. Вони будуть більш адаптовані до нового поділу праці між людьми, машинами та алгоритмами.

43% опитаних бізнесменів сказали, що мають намір скоротити кількість робочої сили шляхом впровадження технологій. 41% планують розширити використання підрядників для виконання спеціалізованих робіт. Ще 34% планують розширити свій штат внаслідок впровадження технологій.

Також, 84% роботодавців готові до цифровізації роботи та розширення можливостей віддаленої роботи. 44% керівників готові перевести своїх співробітників на віддалену роботу.

Крім цього, у наступні 5 років буде змінюватися спектр необхідних навичок на різних посадах. Найбільш затребуваними навичками, на думку роботодавців, будуть критичне мислення, вміння аналізувати й розв'язувати проблеми, а також самоорганізованість, стресостійкість, гнучкість і активне навчання.

За оцінками компаній, близько 40% працівників вимагатимуть перепідготовки протягом наступних шести місяців. 94% керівників підприємств очікують, що співробітники придбають на роботі нові навички. Відзначається, що в 2018 році так вважало 65% підприємців.

Переважна більшість роботодавців визнають цінність інвестицій в людський капітал. У середньому 66% опитаних роботодавців вважають, що інвестиції в підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів окупляться протягом одного року.

У середньому роботодавці розраховують запропонувати підвищення кваліфікації для 70% своїх співробітників до 2025 року. При цьому, тільки 42% співробітників мають намір використовувати ці можливості перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!