У пункт обігріву в Калуші закупили чай, хліб і масло


Через сильні морози у Калуші розгорнули 7 пунктів обігріву, з яких 1 — пересувний, решта — стаціонарні.

Про це у коментарі «Вікнам» повідомив начальник управління надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Ігор Головатчук, пишуть  

— На вул. Пушкіна — пересувний пункт обігріву. Але, крім нього, у нас ще є стаціонарні пункти обігріву: на вокзалі, у Калуській ЦРЛ, у райлікарні, в управління надзвичайних ситуацій Калуської міської ради, що неподалік міського парку, у соціальному гуртожитку, у ДПЧ-6. Туди може зайти кожен, хто змерз, погрітися, можливо, випити чаю, — повідомив Ігор Головатчук.

У пересувний пункт на вул. Пушкіна за кошти міського бюджету закупили хліб, масло, чай, одноразовий посуд — загалом на 700 гривень. У запасі ще залишилося 800 гривень.

У пункт обігріву черг немає. За словами Ігоря Головатчука, підходять люди із автобусної зупинки, інколи — таксисти. 

Між тим, стаціонарним пунктам обігріву раді — не усі. За словами заступника головного лікаря Калуської ЦРЛ Наталії Кінаш, у лікарні немає ні площ, ні умов для облаштування пункту обігріву. Адже його передбачили у коридорі, біля приймального покою. Через це погрітися до лікарні привозять хіба що людей у стані алкогольного сп’яніння.

До речі, один з таких пацієнтів поповнив статистику калушан, які зазнали обморожень: як уже повідомляли «Вікна», цього року з діагнозом «обмороження» до Калуської ЦРЛ потрапили троє мешканців Калущини. 92-річна бабуся з Боднарова померла. А чоловіка із Височанки до лікарні привезла «швидка» — у нього обмороження середнього степеня важкості. Про нього до лікарні повідомили сусіди, побачивши чоловіка, що лежав на вулиці.

За словами Ігоря Головатчука, у програмі цивільного захисту населення також передбачені кошти на паливо-мастильні матеріали — 66, 4 тис. гривень на рік. Наразі ці кошти ще не використовували, бо у «комунальників» ще були «резерви».

Минулого тижня, коли мели сніги, на вулицях міста працювали 6-7 одиниць «комунальної» техніки та ще 3-4 одиниці техніки нафтохімічних підприємств ТОВ «Карпатнафтохім» та ПрАТ «ЛУКОР».