У Рожнятові вимагають перерахунку голосів кандидатів на голову ОТГ


У Рожнятові, що на Прикарпатті, люди вимагають перерахувати голоси виборців на посаду голови ОТГ та відкрити списки осіб, які голосували у двох селах.

За словами кандидатки на цю посаду Наталії Шевчук, вона та її спостерігач зафіксували порушення – одна й та сама людина голосувала на двох дільницях, пише Суспільне.

До приміщення територіальної виборчої комісії прийшли прихильники кількох кандидатів на посаду очільника Рожнятівської громади.

Наталія Шевчук розповіла, що особисто подала заяву до ТВК щодо порушення під час голосування – одна людина голосувала на дільниці у селі Рівня та селі Сваричів.

"Ми подали фотофіксацію. Цю скаргу мали розглядати голова ТВК, попередньо зібравши виборчу комісію. Сьогодні голова комісії повідомила, що засідатимуть о 17-й годині, - каже Наталія Шевчук. – У нас дві вимоги: відкрити списки осіб, які голосували у селах Сваричів та Рівня. Також хочемо перерахунку голосів усіх кандидатів, які у нас були по списку та балотувалися на голову ОТГ".

Також жінка додає, що якщо не отримають позитивного рішення від ТВК, то подаватимуть звернення до ЦВК.

Кореспондентам Суспільного Карпати голова Рожнятівської ТВК Степанія Людкевич розповіла, що скарга Наталії Шевчук є неналежно оформленою, тому найімовірніше ця скарга залишиться без розгляду.

"Ми сьогодні збираємося на 17-ту годину. Ми не можемо нічого відкривати чи перераховувати голоси без відповідного рішення. Це треба робити на підставі суду. Я думаю, що наша комісія не прийме цю скаргу. Вона є неналежним чином оформлена", - каже Степанія Людкевич.

Щодо порушення, про яке говорить кандидатка на посаду голови ОТГ, то про це не склали жодного протоколу.

"На виборчій дільниці до 20-ї години ні спостерігачами, ні довіреною особою не складено жодного акту, жодного протоколу про виявлені порушення на дільниці. Там просто якісь фотографії, що там помітили одного, а на іншій дільниці побачили другу людину. Члени комісії були від неї, спостерігачі, вони приносили протоколи, де непідписаний спостерігач. Примірники копіями видаються, а спостерігач не зобов’язаний підписуватися", - додала голова ТВК.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!