У спортивно-оздоровчому комплексі "Смерічка" рятувальники провели акцію "Зробимо життя дітей безпечним!"


Працівники Управління ДСНС в області провели акцію «Зробимо життя дітей безпечним!» для дітей, котрі відпочивають в спортивно-оздоровчому ко­мп­­лексі «Смерічка», що в селі Микуличин Яремчанської міськради.

Про це "Бліц-Інфо" повідомляє прес-служба управління ДСНС в Івано-Франківсткій області. 

Розпочалася зустріч із розповіді фахівців Управління про те, як несуть службу в пожежно-рятувальних підрозділах. Дітям нагадали правила поводження з вогнем у побуті, під час відпочинку в лісі, при виявленні вибухонебезпечних предметів та наголосили на обов’язковості дотримання правил безпечної поведінки на берегах водойм, особливо під час літнього купального сезону. В свою чергу лікар пункту охорони здоров’я Центру забезпечення діяльності Управління ДСНС в області Олександра Сенчишак розповіла дітям, як уберегти себе від укусів гадюк та отруєння грибами, адже зараз якраз сезон для таких прикрих випадків, а діти часто ходять в походи в гори, тому зустріч  із небезпечними плазунами є досить ймовірною. В ході проведення акції діти також мали змогу оглянути спеціальне спорядження, котре є на озброєнні працівників пошуково-рятувального відділення міста Яремче гірської пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області. Гірські рятувальники також розповіли про те, як слід поводити себе, мандруючи гірськими схилами та уберегтися від небезпек, котрі підстерігають туристів.

Сьогодні у спортивно-оздоровчому ко­мп­­лексі «Смерічка» відпочиває близько трьох сотень дітей різного віку. Однак жодного із них не залишили байдужими ані показ спеціального пожежного автомобіля та обладнання, котре є на озброєнні у рятувальників, ані гасіння умовної пожежі тут-таки, на території стадіону. В ході проведення акції найбільш сміливі і відважні юні відпочивальники  мали можливість спробувати загасити полум’я, звичайно  ж, у присутності рятувальників. Також великий ентузіазм у дітей вик­ли­кав конкурс на шви­д­кість одягання бойового одягу, в якому охоче прийняли участь як хлопці, так і дівчата.

Зустрічі із рятувальниками стали в оздоровчому закладі уже традиційними, однак цього разу юні відпочивальники підготувалися до неї по-особливому: діти творчо відобразили свої уявлення про мужню та героїчну професію рятувальника в конкурсі тематичного малюнку.

До акції «Зробимо життя дітей безпечним!» у спортивно-оздоровчому ко­м­плексі «Смерічка» долучилися  юнаки та дівчата зі школи волонтерів Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Вони також поспілкувалися з відпочиваючими на тему безпеки життєдіяльності та вручили дітям застережливі листівки сезонного характеру.

А на завершення заходу всі присутні з цікавістю переглянули тематичний виступ команди Дружини юних пожежних «Екстрім» Яремчанської загальноосвітньої школи №2, в ході якого юні рятувальники пригадали  своїм одноліткам правила безпечної поведінки в різних надзвичайних ситуаціях.

Такі тематичні заходи за участі працівників служби з надзвичайних ситуацій проходитимуть і в інших дитячих оздоровчих закладах області  впродовж літнього відпочинкового періоду, адже вони дають дітям такі потрібні їм у майбутньому знання із охорони власного життя та здоров’я.