Уряд послабив обмеження для червоних населених пунктів


Комісія з питань ТЕБ і НС збільшила кількість населених пунктів у червоній зоні. Там встановили відповідні обмеження, але дозволили рух громадського транспорту.

Передбачено й інші винятки щодо карантинних заборон в окремих регіонах, що прописано у відповідній постанові Кабміну, пише "Обозреватель".

У всіх областях, окрім Донеччини, дозволили працювати ТРЦ та різноманітним магазинам. При цьому йдеться не лише про заклади, що реалізують товари першої необхідності, ліки та добрива.

Щодо окремих районів Житомирщини, Одещини, Луганщини, Полтавщини, Черкащини, Чернігівщини, то там уряд дозволив перевезення пасажирів транспортом приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення.

У Донецькій області попри карантин допустили відвідування установ і закладів, що надають соціальні та реабілітаційні послуги сім'ям із важкими життєвими обставинами.

На Прикарпатті, у Полтавській, Харківській та Хмельницькій областях не заборонятимуть роботи будь-яких закладів освіти.

Крім того, в Івано-Франківській, Полтавській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях дозволено відвідувати заклади громадського харчування, а на Київщині – ще й роботу розважальних закладів.

Кабмін наголосив, що, як і раніше, не заборонено роботи: банків, страхових агентств, медичних і ветеринарних установ, заправок, станцій техобслуговування автомобілів, комп'ютерних сервісів, ремонту побутової техніки та поштових відділень, а також роботи закладів громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!