В автівці прикарпатця знайшли незаконну зброю та боєприпаси


Правоохоронці Долинщини оперативно зреагували на повідомлення та зупинили легковик, в якому виявили зброю та боєприпаси до неї без відповідних документів.

Чоловік сказав, що все знайшов у лісовому масиві. Наразі слідчі за цим фактом розпочали кримінальне провадження та з’ясовують всі обставини події, повідомляють у пресслужба обласної поліції.

Минулих вихідних до поліції Долинського району надійшло повідомлення від невідомої особи, про те, що в автомобілі марки «Форд Транзит» знаходяться особи, які ймовірно мають причетність до незаконного мисливства.

На вказане повідомлення одразу ж виїхали працівники сектору реагування патрульної поліції, де в смт. Вигода, Долинського району зупинили вказаний автомобіль для перевірки документів. Керував автівкою 57-річний мешканець одного із сіл району.

Під час перевірки документів правоохоронці помітили хвилювання водія та провели огляд автівки. В ході проведення поверхневої перевірки транспортного засобу згідно з ЗУ «Про Національну поліцію» поліцейські виявили предмет схожий на мисливський карабін, калібру 7.62 мм., а також 10 набоїв до нього. Будь-яких дозвільних документів на носіння зброї чи зберігання у чоловіка не було.

Для з’ясування всіх обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу. При спілкуванні зі слідчими прикарпатець пояснив, що зброю він знайшов у лісовому масиві.

Всі докази вилучено та направлено для проведення ряду експертиз.

За фактом носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!