В Франківську відбувся черговий майстер-клас з орігамі


19 червня у виставковій залі Книгарні «Є» відбувся черговий майстер-клас з орігамі. Орігаміст і поетеса Галя Гайванюк традиційно вчить усіх бажаючих робити з паперу чудові фігурки тварин.

Цього разу 11 любителів природи вчилися складати з паперу африканського слона. Люди різного віку таким чином відкрили для себе шлях, який дозволяє в творчий спосіб пізнати природу, тварин та навколишнє середовище. Це також можливість сфокусувати погляд не лише на красі природи, але й на небезпеці, яка їй загрожує. Важливо знати, що Африканські слони занесені до Міжнародної Червоної книги.

Василь Дорошенко, студент, один з тих, хто відтворював частинку живої природи, каже: «У мене вдома є книжка з орігамі. Я вже навчився робити три фігури, поклав книжку на поличку і досі до неї не повертався. Майстер-клас мав би мотивувати мене до продовження занять цим захоплюючим мистецтвом».

Серед учасників майстер-класу був й художник Ярослав Ілко. Під час складання фігури слона він ділиться враженнями: «Для мене є дивовижним, що можна з простого аркуша паперу зробити тварину, яка наче оживає у тебе в руках».

На проведення майстер-класів, присвячених африканським тваринам, Галю Гайванюк надихнула нещодавно відкрита виставка живопису «Обличчя Африки». Вона представляє погляд художниці з Хмельницького Лідії Темної на парадну (із буянням кольорів, усмішок за 2-3 долари) та неприглядну сторону самобутньої Африки, де люди потерпають від голоду та власної жорстокості.

Так франківчани у спекотну пору знайомляться зі справжньою Африкою, життям її людей та тварин.