В Івано-Франківську мер Львова розказав яким має бути місцеве самоврядування


В Івано-Франківську для місцевих ЗМІ лідер «Об’єднання Самопоміч» міський голова Львова Андрій Садовий дав прес-конференцію.

На початку зустрічі пан Садовиий наголосив на тому, що приїхав до Івано-Франківська, бо це місто близьке йому. Крім того, скористався ще раз нагодою агітувати за молодого кандидата у народні депутати Миколу Гавриляка. Також мер Львова поділився з місцевими журналістами рецептами успіху міста, своїми баченнями яким має бути місцеве самоврядування та, що для цього необхідно робити.

На думку, успішного мера необхідно самоорганізуватись та обрати правильних керівників. Що стосується реформи місцевого самоврядування вона має бути такою, щоб забезпечувала громадську безпеку та викорінювала корупцію, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

«Найперше в місті має бути муніципальна міліція. Це автоінспекція має бути під міською владою, це є громадський контроль дільничних. В нас дуже часто змінюються начальники міліції і не доходять руки до громадської безпеки, до профілактики злочинності. Місцева податкова, яка оперує місцеві податки і збори. Бо державна податкова, вона займається державними податками, а місцевими часу нема займатися»,- наголошує Андрій Садовий.

 Також до найголовніших речей нової реформи самоврядування входить, на думку, мера Львова контроль за будівництвом у місті

«Архбудконтроль має видавати дозволи на ведення будівництва, крім експлуатації, інакше це стимулює корупцію і робить безлад. Будує хто, що хоче, де хоче і місто немає впливу, який має бути. Дуже багато треба внести змін до питань містобудування з питань фінансів. Сьогодні абсурдна ситуація коли з податку на прибуток місто не має жодної гривні. До 80 відсотків коштів має залишатися у місцевих громадах,їх м не треба з протягнутою рукою дивитися на Київ, що вони дадуть», - наголошує мер Львова.

Крім того, пан Садовий переконаний, що гроші, які заробляються в місті основна їх частина має залишатися у ньому. Та лише частину коштів тратити на на оборону та безпеку громадян.  Тільки тоді коли будуть сильні міста – буде сильна країна.