В Івано-Франківську померла жінка, якій відмовляли в госпіталізації


Вночі 27-го жовтня в Івано-Франківську померла 62-річна Антоніна Крячкова. Жінка - інвалід ІІ групи з дитинства, у лікарні в неї відмовили нирки. Проте її сестра та опікун Надія Черноіванова переконує, що проблем із нирками у жінки ніколи не було.

У померлої також не було підтвердженого діагнозу COVID-19, адже аналіз здали перед тим, як лягали у лікарню, пише Суспільне.

Надія Черноіванова каже, що після похорону звертатиметься у поліцію та скаржитиметься на уролога, який не прийняв померлу. Саме це, за словами жінки, призвело до погіршення стану і до смерті.

В Івано-Франківську померла жінка, якій відмовили в госпіталізації

Півтора місяця тому сестра Надії Черноіванової отруїлася. Тоді два тижні лікувалася у дільничного терапевта. Потім жінка потрапила у лікарню.

"Ми приїхали 28-го вересня в міську лікарню на Мазепи. Нас протримали там дуже довго і нудно, а під вечір нас все ж таки не прийняли. Зробили УЗД, ми здали аналіз крові з вени. Тоді сказали, що у нас аналізи нормальні, тиск теж у нормі. Тоді креатинін був 90 – це лікує кожен терапевт. Сказали, щоб ми їхали до сімейного лікаря, бо там (в лікарні -ред.) немає місць. Трошки нагрубили мені. Проте через 10-12 днів креатинін вже був 880", - розповідає жінка.

В Івано-Франківську померла жінка, якій відмовили в госпіталізації

Вдруге в лікарню приїхали десятого жовтня. Тоді з 10-ї до 18-ї години чекали на те, щоб для хворої знайшли ліжкомісце.

"Потім я вже не витримала, зайшла в приймальню і кажу: "Напишіть мені папір, що у вас немає місць і дайте прізвище, ім’я та по-батькові того лікаря". Я взяла таксі і ми поїхали додому. Сестрі два рази було погано, я відкривала вікно, щоб вона не втратила свідомість. І тоді нас прийняли та поклали в кардіологію. Мою сестру туди поклали з дуже поганими аналізами, нирки уже зупинилися", - зазначає Надія Черноіванова.

В Івано-Франківську померла жінка, якій відмовили в госпіталізації

Через 12 днів лікування медики хотіли, щоб Надія написала розписку і добровільно забрала сестру додому. Але жінка сказала, що це зробить тільки після отримання довідки, що сестра невиліковно хвора.

У четвер, 22-го жовтня хвору вперше скерували на діаліз. У неділю, 25-го жовтня, пацієнтці стало гірше, а в понеділок її забрали в реанімацію. Сьогодні о 00:30 лікарі повідомили, що Антоніна померла.

Директор центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк телефоном Суспільному Карпати розповів, що 28-го вересня уролог, який оглядав жінку, не побачив гострої необхідності залишати її в лікарні, тим паче, місць через хворих на COVID-19 у медзакладі не було. Щодо лікарської помилки, то її зможе встановити комісія.

"Ми будемо проводити свою внутрішню комісію. Я вийду з лікарняного наступного тижня, і комісійно ми будемо розглядати це питання. Нехай вони дають на судово-медичну експертизу тіло жінки. Там обговорять питання її якісного лікування. Будуть бактеріологічні і вірусологічні дослідження, які покажуть, чи в неї був COVID-19, чи не було пневмонії, чи від нирок вона померла. Тоді ми будемо судити і говорити про правильність лікування і основну причину смерті", - повідомив Тарас Масляк.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!