В Івано-Франківську проблема з житлом для молодих сімей


У Франківську проблема з орендою чи купівлею власного житла була і залишається актуальною. Це особливо стосується студентів та сімей. Проте, якщо студенти шукають здебільшого житло за помірною ціною та близько до ВУЗу, то для молодої пари чи сім’ї з дітьми будь-яку квартиру знайти складніше.

Деякі молоді пари не маючи можливості придбати особисте житло, обирають співжиття з батьками. На початку така ситуація може здатися вигідною. Однак фахівці ствержують, що таке співжиття призводить до проблем у стосунках.

За дослідженнями, третина пар розходиться через те, що складно прижитися з батьками чи то дружини, чи чоловіка, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Відтак, сімейні психологи радять молодятам вчитися жити самостійно і якщо немає змоги одразу придбати житло – перебратися на орендовану квартиру. Це допоможе укріпити шлюб та почати нове самостійне доросле життя без батьків.

Втім, як зазначають франківські ріелтори – це все так просто на перший погляд. Ситуація ускладнюється ще більше, якщо у сім’ї є маленька дитина.

До прикладу, франківчанка Тетяна розповідає, що її сім'я тривалий час шукали будинок у приватному секторі. Однак, вже майже домовившись з господаряма, ті раптово передумали.

«Я прийшла з чоловіком та дитиною, подивитися чи нам підходять умови. Втім, господиня одразу почала говорити, що дитина дуже жвава і вони побоюються, що син може наробити шкоди в домі. Тож нам сказали, що через кілька днів перетелефонують. Нам таки передзвонили, однак повідомили, що вирішили взяти не нас, а дівчат-студенток», - розповідає Тетяна.

За словами ріелтора агентства нерухомості «5 Авеню» Лесі Перчикової, 60-70% квартировласників Івано-Франківська не погоджуються пускати у свої помешкання сім’ї з малюками. Тому приходиться вибирати з гіршого – найкраще.

«Найбільша проблема у Франківську з житлом для сімей, що мають новонароджених чи дітей до 3-х років. Їм власники неохоче здають квартири, адже переживають за власне майно. Навіть попри те, що часто молода пара погоджується доплачувати чи на випадок непередбачуваної ситуації привести квартиру у попередній вигляд», - зауважує пані Леся.