В Коломиї провалили голосування за секретаря міської ради


Сьогодні, 26 листопада в Коломийській територіальній громаді відбувається друга сесія міської ради.

Серед іншого депутати розглянули питання про обрання секретаря міської ради, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Згідно з законом міський голова Богдан Станіславський висунув на цю посаду одного кандидата - депутата від "Європейської солідарності" Романа Дячука.

"Сподіваюся на плідну співпрацю на благо нашої громади. Я особисто переконаний, що в цьому залі буде консолідація, не зважаючи на ажіотаж щодо цієї посади. Упродовж останніх 10 років я завжди переконувався, що в Україні буде успіх, коли президент і голова ВР не будуть мати правлячої партії в парламенті. На жаль, по сьогодні ми бачимо що цього немає. Балотуючись на цю посаду, я переконаний, що секретар - це той хто консолідує депутатів не залежно від того, хто з якої партії. Окрім того, секретар має бути опонентом виконавчої гілки влади, тобто міського голови. Сподіваюся, що так буде у нашому скликанні.  Я мав зустрічі з усіма фракціями і розумію, хто за що буде голосувати, але сподіваюся на вашу консолідацію. Щодо моїх поглядів то ви їх знаєте: чесність прозорість і відкритість. Представляючи ЄС, в основі якої лежить біблейська мудрість дати вудку, а не рибу, є прихильник того, що ми маємо не забезпечити потреби, а дати можливість розвиватися бізнесу, підприємництву. Небезпечно, коли люди привикають до подачок", - сказав Дячук.

Після виступу кандидата депутати розпочали таємне голосування. Як повідомив голова лічильної комісії Олег Романюк, в залі присутні 37 депутатів і міський голова.

"Участь у голосуванні взяли 37 депутатів і голова. "За" призначення Романа Дячука секретарем міської ради проголосували - 13 депутатів, "Проти" - 17, "Утрималися" - 4. Не дійсні 4 бюлетені. Лічильна комісія прийняла рішення вважати Романа Дячука не обраним секретарем міської ради", - сказав Романюк.

Після проваленого голосування, міський голова оголосив перерву до 15 години.

Нагадаємо, до Коломийської міської ради обрали 38 депутатів: Самопоміч - 7 депутатів, Європейська солідарність - 7, Батьківщина  - 6, Українська Народна Партія - 5, Свобода - 4, Слуга народу, За майбутнє і Народний рух по 3 депутати.

Міський голова є членом партії Самопоміч, але на виборах йшов самовисуванцем.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!