В лікарні на Мазепи реалізовується грантовий проект


Ще в січні 2020 року директор КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради», Тарас Масляк підписав грантовий контакт щодо впровадження проекту «Лікарні без інфекцій».

Цей проект реалізовується в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020

Він спрямований на зменшення епідеміологічної небезпеки в містах Івано-Франківськ та Сігет Мармацієй шляхом впровадження заходів з профілактики інфекцій, модернізації відділень патології інфекційних захворювань в лікарнях.  А також вдосконалення знань та навичок медичного персоналу, пов’язаного з інфекційними захворюваннями у двох лікарнях.

Проект фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі.

Загальна вартість проекту «Лікарні без інфекцій» складає 311380,90 євро, з яких 280242,81 євро грант  ЄС. 163797,00 євро (4913910,00 грн.) з вищезазначеної суми є бюджетом Івано-Франківської центральної клінічної лікарні в цьому проєкті. Внесок КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради» становить -16379,70 євро (491391,00 грн., 10% від бюджету Головного партнера).

Період реалізації проекту вже підходить до кінця, а саме триватиме до 31 грудня 2020 року. Згідно з основними завданнями проекту для ЦМКЛ було придбання медичного обладнання, а також проведення тренінгів та інформаційної компанії з профілактики та боротьби з інфекціями.

Координаторка проекту Уляна Сидор розповідає, що зараз на подвір’ї ЦМКЛ проводиться інформаційна акція, метою якої є довести людям, як потрібно профілактуватись від інфікування та які шляхи треба здійснювати, щоб мінімізувати інфекційне захворювання.

2020 рік показав, що вся міжнародна спільнота не була готова до пандемії, зустрівшись з новим ризиком – COVID-19.

“Дуже приємно що в цей важкий для всієї країни та всього людства час ми реалізуємо такі проекти. Ми продовжуємо роботу, яку започаткували ще 3-4 роки тому та реалізовуємо наші гранти, завдяки яким нам вдалось отримати нове медичне обладнання та здійснити ремонти. Це позабюджетні кошти, які нам дав Євросоюз”, – ділиться директор ЦМКЛ Тарас Масляк.

“Але задля того, щоб це все отримати – довелось докласти зусиль та закотити рукава. Ми важко працювали, шукали й творили. А тепер це продукт який ми створили й зараз вчимо людей на цих акціях, та тренінгах. Вчимо як правильно  користуватись антисептичними розчинами та апаратами. Це показово не лише для медичних працівників, а й для населення. Щоб люди бачили як правильно обробляти руки та який це дасть ефект, а саме унеможливить зараження”, – наголошує медик.

Акцію відвідав також міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, та зауважив, що в наших сучасних реаліях дуже важливо бути обізнаними в інфекційній сфері та важливо знати, як запобігти захворюванню і вберегти себе.

“В Івано-Франківську реалізується ряд проектів у співпраці з Європейським Союзом, а загалом наше місто стало переможцем у 9 проектах в різних галузях. Декілька з них в медичній галузі, зокрема й в Центральній міській клінічній лікарні. Це великі кошти, які ми залучаємо ззовні, а не з грошей платників податків. За рахунок цих коштів ми маємо можливість купляти нове обладнання,  або ж робити ремонти”, – коментує очільник міста Руслан Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!