В органах і установах виконання покарань Прикарпаття проведено інспекторську перевірку


Протягом 22-25 липня персоналом апарату Державної пенітенціарної служби України, відповідальним за напрямки оперативно-службової діяльності, на чолі із заступником Голови Служби Олександром Дукою і начальником департаменту кримінально-виконавчої інспекції та соціально-психологічної роботи з засудженими ДПтС України Олегом Янчуком проведено комплексну інспекторську перевірку діяльності органів та установ виконання покарань Івано-Франківської області.

Як повідомляють "Паралеллі", у рамках перевірки фахівці центрального апарату відвідали Галицьку (№ 128) та Коломийську (№ 41) виправні колонії, Долинський виправний центр (№ 118), Івано-Франківський слідчий ізолятор та підрозділи кримінально-виконавчої інспекції.

Під час перебування в установах О.О. Дука особливу увагу звернув на умови тримання та рівень медичного забезпечення ув’язнених, стан виконання плану організаційно-практичних заходів, спрямованих на модернізацію та покращення діяльності слідчого ізолятора та виправних установ, а також на створення умов для несення служби співробітниками відомства.

Підбиваючи підсумки комплексного інспектування, Олександр Олексійович в цілому позитивно оцінив роботу органів та установ ДПтС України в Івано-Франківській області. При цьому він звернув увагу керівництва територіального управління та установ регіону на необхідність створення умов для соціального захисту не лише ув’язнених, але й персоналу Служби.