Василь Попович: Вибори до Верховної Ради відбудуться 5 жовтня


24 липня фракції "УДАР" і фракція "Свобода" оголосили про вихід із коаліції, що де-факто дало старт новим виборам Верховної Ради. Пізніше домовилися, що виборча кампанія приватиме всього 45 днів.

З приводу дати виборів, їх проведення ми звернулися до керівника обласного осередку ВО "Свобода" Василя Поповича.

- Чи відомо, коли відбудуться вибори?

Сьогодні напевно відомо, що вибори відбудуться 5 жовтня і саме ця дата буде затверджена на вівторковому засіданні Верховної Ради.

- Яка система виборів до Верховної Ради очікує українців ?

Щодо системи виборів, то "Свобода" виступає за пропорційну систему з відкритими списками. Та чи вистачить голосів у Парламенті саме за такий виборчий закон мені, на жаль, не відомо.

- Як, на Твою думку, зміниться Рада після виборів?

Успіхом нового Парламенту, як на мене, буде те, що в ньому нарешті не буде комуністів і, сподіваюся, Партії регіонів. Зрештою, якщо вона і буде, то дуже нечисельна.

Хоча це тільки бренди, які мають своїх носіїв, вони вже скомпрометовані і пішли на дно. Проте, враховуючи вкрай короткі терміни виборчої кампанії,  українцям потрібно бути дуже пильними щоб вже під новими брендами у ВР не попролазили старі регіонали та комуністи.

- Чого від нового Парламенту вимагатиме Свобода ?

Свобода в новому Парламенті буде відстоювати свої програмові принципи з Програми захисту українців. В першу чергу - це повноціний закон про люстрацію. Ми вимагатимемо захисту та розвитку всього українського. Також, це і зміна системи влади на користь українців, і боротьба з засиллям олігархів. Треба нарешті зняти недоторканність з депутатів суддів та президента. Повинні бути відкритимм їх доходи.

Зрештою "Свобода" буде реалізовувати багато тих позитивних напрямків, основи яких заклала в попередньому скликанні Верховної Ради.

Стик