Велике будівництво: на Прикарпатті з 15 об’єктів здали тільки три


Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зобов’язав очільника Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва і його заступників пришвидшити роботу щодо виконання програми "Велике будівництво" на Прикарпатті.

Адже з 15-ти об’єктів соціальної інфраструктури здано лише три, повідомляє Суспільне.

"Наразі рахунок 3:0 не на нашу користь. Прошу врахувати зауваження моніторингової групи та пришвидшити темпи освоєння коштів", - каже Чернишов.

Також міністр звернувся до керівництва Івано-Франківської області з вимогою терміново освоїти кошти на відновлення інфраструктури після паводку. Йдеться про 480 мільйонів "повеневих коштів", виділених з Резервного фонду, з яких на сьогодні освоєно лише третину.

"Отже, проблеми з фінансуванням відновлювальних робіт з боку держави немає, тому я вимагаю від керівництва області термінового освоєння решти коштів. Ми також, як Уряд України,  очікуємо пропозиції щодо заходів із запобігання наслідків природних явищ, які регулярно відбуваються на Прикарпатті, і вони будуть обов’язково профінансовані", - запевнив Чернишов.

До слова, з 21-го вересня на території Івано-Франківської області працювали робочі групи, які перевіряли, як працюють над ліквідацією наслідків червневих повеней, оцінювали стан використання коштів та визначали нагальні потреби. До складу робочих груп входили представники Мінрегіону, Національної поліції, ДСНС, СБУ, Держаудитслужби, ДП "Укрдержекспертизи" та Державної служби якості освіти.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!