Верховинщина: зіпсовані бюлетені та розбіжності в їхній кількості


У суботу, 24 жовтня, члени Верховинської селищної ДВК виявили нестачу бюлетенів. А у Криворівні та Краснику бюлетені зіпсували – довелось передруковувати

Про це пише ОПОРА. Голова Верховинської селищної ТВК Василина Костюк розповіла ОПОРІ, що на дільниці №260048 у Верховині є розбіжність у кількості бюлетенів. За її словами, комісія отримала 1135 бюлетенів з виборів до обласної ради, але їх мало бути 1134. З виборів до районної ради фактично є 1136, а в упаковці має бути – 1134. З виборів депутатів до селищної ради по факту є 1140, а має бути 1134. Та найбільша розбіжність у бюлетенях з виборів голови громади - фактично є 1101 бюлетень, коли має бути 1134.

«Тобто на 133 бюлетені в упаковці менше, - пояснила Василина Костюк. - Ми склали акти, але додруковувати бюлетені не будемо, бо відсоток невеликий».

Разом з тим, у селі Криворівня Верховинського району на виборчій дільниці №260062 поставили печатку на  1150 бюлетенях з виборів голови Верховинської громади та на 850 бюлетенях з виборів депутатів районної  ради  на лінії розрізу виборчого бюлетеня. Тобто частина печатки знаходиться на контрольному талоні, а частина на самому бюлетені. Територіальна виборча комісія прийняла рішення про передрукування бюлетенів, виготовленні бюлетені передані  дільничній виборчій комісії.

А селі Красник Верховинського району на дільниці №260054 члени ДВК поставили печатку на лінію розриву на 879 бюлетенях із виборів депутатів обласної, районної, селищної рад та селищного голови.

Частина 10 статті 242 Виборчого кодексу визначає, що під час приймання бюлетенів дільничною виборчою комісією секретар дільничної виборчої комісії, а у разі його відсутності - визначений рішенням комісії член комісії, розпаковує упаковку підприємства-виготовлювача та проставляє у визначених місцях кожного виборчого бюлетеня печатку дільничної виборчої комісії.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!