Стало відомо, скільки районів буде на Прикарпатті


Верховна рада України прийняла Постанову "Про утворення та ліквідацію районів".

Слід зазначити, в поданій урядом постанові зазначалося 5 районів. Однак на сьогоднішньому засіданні Верховна рада прийняла постанову №3650  з урахуванням пропозицій комітету. За таке рішення проголосували 238 депутатів, пише Бліц-Інфо. Тож, замість старих 490 районів тепер буде 138 (17 з них - у анексованому Криму та непідконтрольних Києву територіях Донбасу).

Відтак, на Прикарпатті передбачено буде шість районів замість 14. А саме:

Івано-Франківський район,

Калуський район,

Коломийський район,

Косівський район,

Надвірнянський район;

Верховинський

Тож, до Івано-Франківського району увійде Івано-Франківськ, Тисменицький, Галицький, Рогатинський, Тлумацький та Богородчанський райони. До нового Коломийського увійде Коломийський та Городенківський райони, до Калуського - Калуський, Долинський та Рожнятівський райони. Надвірнянський - Яремчанська міськрада та Надвірнянський район. Косівський та Верховинський залишаться у попередньому складі.

Світлина від Романа Клима.

Нагадаємо, верховинці під Верховною радою з трембітами та музикою вимагали зберегти Верховинський район. Пізніше Комітет Верховної Ради погодив збереження Верховинського району, а також - приєднання Богородчанського району до Івано-Франківського району. Таку пропозицію сьогодні також погодила Верховна рада.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!