Війти, підприємці та двірник: Хто балотується на голову Косівської ОТГ


Центральна виборча комісія оприлюднила список кандидатів, які претендують на посади голів ОТГ на Прикарпатті. Загалом на посаду 15-ти голів ОТГ претендують 122 кандидати.

В Косівській ОТГ таких кандидатів восьмеро. Між ким доведеться обирати косівчанам з'ясовувала кореспондентка Бліц-Інфо.

Тож, у списку четверо самовисуванців та четверо кандидатів йдуть від партій. Це Тарас Бейсюк (самовисуванець), Володимир Зузяк (самовисуванець), Дмитро Копчук (Радикальна партія Олега Ляшка), Валерій Коцелівський (За майбутнє), Роман Кочержат (самовисування), Юрій Плосконос (ВО "Свобода"), Андрій Попенюк (Слуга народу), Роман Свирид (самовисуванець).

Що відомо про Тараса Бейсюка?

60-річний Тарас Бейсюк -  Пістинський сільський голова з 2010 року.  У біографії вказав, що має вищу освіту, безпартійний. Проживає у селі, де й головує - Пістинь Косівського району. Судимість відсутня.  Про Бейсюка неодноразово писали ЗМІ - через поділ земель та вирубки у Нацпарку.  Керівництво нацпарку "Гуцульщина" вважало, що Пістинська сільрада незаконно приєднала землі, відведені під природно-заповідний фонд. Сам війт ці звинувачування відкидав, запевняючи, що в Нацпарку під виглядом санітарних рубок вирубують та продають ліс.

Коли ґаздів забагато. Чому на Косівщині ледь не побилися охоронці лісу  (ФОТО, ВІДЕО) | Відкритий ліс

На фото - Тарас Бейсюк

Що відомо про Володимира Зузяка?

 34-річний Володимир Зузяк працює начальником відділу з питань мобілізаційної, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Косівської райдержадміністрації. У біографії ЦВК вказав, що безпартійний, має вищу освіту, судимостей немає, проживає у Косові. Наразі є депутатом Косівської міської ради, куди у 2015 пройшов від партії "Народний контроль". У минулому працював у міліції, служив в АТО. Раніше вже також балотувався на посаду міського голови Косова та народного депутата, але невдало.

Володимир Зузяк і Віталій Мацьоцький стали "людьми тижня" за версією  "Репортера" - "Репортер" 

Світлина: Володимир Зузяк

Також Зузяк "засвітився" у бійці з журналістом "Дорожнього контролю" Віталієм Мацьоцьким і Назарієм Александруком. 

Що відомо про Дмитра Копчука?

Місцевий підприємець Дмитро Копчук балотується від політичної партії "Радикальна Партія Олега Ляшка". 51-річний кандидат зазначив, що немає вищої освіти. Судимий не був, проживає у селі Черганівка Косівського району. У 2015 вже балотувався на посаду міського голови Косова, але набрав лише 2,7% підтримки. Тоді ОПОРА писала про порушення правил передвиборчої агітації - рекламу Копчука розмістили у таксі. Також невдало балотувався до Верховної ради. Є очільником Косівського районного осередку партії Ляшка.

Що відомо про Валерія Коцелівського? 

41-річний Валерій Коцелівський - висуванець від політичної партії "За майбутнє". Це ще один війт у списку кандидатів на посаду голови ОТГ. Коцелівський - сільський голова Яворова, де і проживає. У біографії зазначив, що безпартійний, має вищу освіту. До обрання старостою Валерій Коцелівський багато років працював закордоном. Згідно з перспективним планом, село Яворів має увійти до новоствореної Косівської ОТГ. У 2017 Яворів переміг у конкурсу "Неймовірні села України."

Джерело фото: AgroPortal.ua

На фото - Валерій Коцелівський.

Що відомо про Романа Кочержата?

58-річний Роман Кочержат йде на вибори самовисуванцем. У біографії зазначив, що безпартійний, судимостей немає. Також кандидат вказав, що немає вищої освіти, працює двірником у Косівській школі, проживає у селі Уторопи.

Що відомо про Юрія Плосконоса?

Діючий міський голова Косова Юрій Плосконос цього разу претендує на посаду очільника ОТГ. На ці вибори, як і попередні, йде висуванцем від Всеукраїнського об'єднання "Свобода". У біографії 49-річний кандидат зазначив, що має вищу освіту, проживає у Косові, судимості відсутні. До обрання на посаду міського голови Юрій Плосконос займався підприємництвом. 

Юрій Плосконос (Косів)

На фото - Юрій Плосконос

До теми:Мер Косова Юрій Плосконос про здобутки, розвиток туризму та конфлікт з атовцями

Що відомо про Андрія Попенюка?

29-річний Андрій Попенюк є висуванцем провладної партії "Слуга народу". У біографії зазначив, що займається підприємництвом, має вищу освіту, несудимий, безпартійний. Попенюк також є помічником народного депутата від "Слуги народу" Василя Мокана. За даними сайту "Посіпаки", у минулому Андрій Попенюк також був помічником нардепки від "Батьківщини" Ксенії Ляпіної.

Що відомо про Романа Свирида?

60-річний Роман Свирид йде на вибори самовисуванцем. Втім, у біографії кандидат зазначив, що є членом політичної партії "Громадянська позиція". Роман Свирид має вищу освіту, працює головним архітектором у компанії "Архземпроект". Прживає у селі Вербовець Косівського району.

До теми: Чиновник-перефарбованець та голова сільради: Хто балотуються на голову Снятинської ОТГ?

За крісло очільника Рогатинської ОТГ змагаються мер та голова райради

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!