Влада Прикарпаття робить все можливе, щоб люди не виїжджали за кордон


На прес-конференції з питань міграції та протидії торгівлі людьми Ігор Зварич заступник голови Івано-Франківської ОДА запевнив місцеві ЗМІ, що влада Івано-Франківської області робить все можливе аби якомога менше людей виїжджало за кордон у пошуках кращої долі. Повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

За його словами,  область знаходиться у першій у першій трійці міст України за рівнем створення  робочих місць. Причому кількість, що  створюється додатково переважає над кількістю місць, що ліквідується. «Це робиться для того аби люди могли працювати в області, а не виїжджати в пошуках роботи за кордон», - наголосив Ігор Зварич.  

«Проте люди таки виїжджають за кордон і на це є свої причини. Зокрема по Івано-Франківській області безробіття має характер орієнтований на відповідне місце роботи. Вона є, але люди шукають більш оплачувану, яка б відповідала професії. Ще нюанс,  психологічний момент –стиду. Як приклад, навіть за ті самі гроші, жінка може доглядати хворого чи немічного в Україні, а не за кордоном. Це той феномен який не характерний для інших держав», - додає він.