Влада Прикарпаття та "Пласт" підписали меморандум про співпрацю


Влада Прикарпаття і пластуни поглиблюють співпрацю.

Сьогодні відбулося підписання тристоронньої угоди про співпрацю між Івано-Франківською ОДА, обласною радою і Івано-Франківською округою організації "Пласт".

Підписання угоди стало результатом круголого столу між представниками влади і скаутами, який відбувся в області нещодавно.

Метою цією угоди є розвиток пластового руху в області, пише Фіртка.

"Пласт - це та організація, якою ми можемо гордитися. Цей договір - це конкретний практичний план спільних дій, які ми маємо зробити. І саме по цьому договору ми звітуватимемося перед громадськістю, що ми зробили для пластового руху", - зауважив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Троценко.

"Сподіваюся, що цей договір буде виконаний у повній мірі. І із сторони обласної влади він буде забезпечений матеріальними, фінансовими ресурсами і якщо треба - кадровими, щоб розвивати пластовий рух", - наголосив голова облради Василь Скрипничук.

Пластуни ж у свою чергу очікують підтримки влади у розвикту пластового руху в районах і фінансової допомоги в організації таборів.

"Цей договір повинен допомогти у розвитку пластового руху в районах. Пласт у районах є, але зараз така ситуація, що багато пластунів, які підростають, їдуть вчитися до Івано-Франківська, Льова, Чернівців і це заважає Пласту. Очікуємо, що влада допоможе в розвитку пластових осель і допоможе вирішити хоча б частково матеріальні питання", - зауважив старший пластун Микола Данилів.

Загалом, в області діє дві великі пластові оселі - в селі Гриньків "Сокіл" і в селі Луквиця "Чота Крилатих". Цьогоріч в Івано-Франківській області проводитиметься більше 15 пластових таборів. Це будуть як осередкові табори, так і всеукраїнські.

Обласне керівництво, як повідоми вголова ОДА, має намір цьогоріч долучитися до роботи пластових осель і подивитися як проходять вишіл пластуни. "Ми плануємо на літній період проведення екскурсійно-робочої поїздки по пластових оселях для того, щоб на практиці  побачити як живуть пластуни", - резюмував Андрій Троценко.