Власники «Карпатнафтохім» вже протягом трьох обіцяних місяців не запустили завод


Вже минуло понад три місяці з того часу, як 18 квітня Кабінет Міністрів України та українські підприємства групи російського інвестора «Лукойл» — калуські ПрАТ «Лукор» та ТОВ «Карпатнафтохім» уклали меморандум (лат. «нагадування») порозуміння до 2016 року.

У меморандумі власники єдиного в Україні підприємства — виробника суспензійного полівінілхлориду зобов’язувалися запустити «Карпатнафтохім» упродовж трьох місяців, а уряд — надати підтримку нафтохімікам. З тих чи інших причин цього року дату запуску підприємства вже переносили не вперше. Зокрема, попередньо голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк зазначав, що завод запрацює вже в середині липня цього року, наразі ж ідеться про 1 серпня, пише "Галичина".

Нагадаємо, що нафтохімічне підприємство ТОВ «Карпатнафтохім» було створено 29 жовтня 2004 року на базі потужностей ВАТ «Оріана» і зареєстровано в селі Мостищах Калуського району, а його засновники — ЗАТ «Лукор» і Lukoil Chemikal B.V. Підприємство зупинено торік у вересні.