Вплив гіпертонічної хвороби на чоловічу потенцію


Часто ми стикаємось з поняттям «артеріальної гіпертензії» та «гіпертонічної хвороби». Здебільшого це асоціюється з людьми, так би, мовити, поважного віку. Дійсно, вік є одним з факторів розвитку гіпертонії. Але насправді значна частина молодих людей через різного роду причини можуть страждати гіпертонічною хворобою.

Гіпертонічна хвороба – це захворювання яке характерне стійким тривалим підвищенням артеріального тиску понад  140/90. Гіпертонічна хвороба характерна наявністю так званих «органів мішеней», тобто органів, які в першу чергу страждають від високого тиску: нирки, серце, стінка судин, зоровий нерв та ін. Та чи знаєте ви, що одним з наслідків артеріальної гіпертензії може бути також імпотенція?!

ЯКИЙ ЗВ’ЯЗОК МІЖ ПОТЕНЦІЄЮ ТА ВИСОКИМ АРТЕРІАЛЬНИМ ТИСКОМ?

Підвищення артеріального тиску пояснюється стійким звуженням просвіту судин. Відповідно, в рази знижується кровопостачання життєво важливих органів. Деякі органи пристосовані до даного явища завдяки компенсаторним механізмам. Але ці компенсаторні механізми не є достатньо ефективними для кровопостачання статевого члена. 

Для порівняння, кровонаповнення статевих органів гіпертоніка вдвічі менше, аніж у здорової особи. Відсутність належного кровопостачання тягне за собою порушення трофіки тканин, їх дисфункцію. Як наслідок, пацієнт скаржиться на слабку ерекцію, дискомфорт під час статевого акту, згодом повну відсутність сексуального бажання.

Парадоксальним є той факт, що через порушення потенції пацієнти відмовляються від головного – лікування гіпертонії, пояснюючи це тим, що певні групи антигіпертензивних препаратів, зокрема бета-блокаторів та сечогінних засобів, спричиняють зниження чоловічої сили.

ЧИ ВАРТО ВІДМОВЛЯТИСЯ ВІД ЛІКУВАННЯ ГІПЕРТОНІЧНОЇ ХВОРОБИ?

Немає опису.

Замість нас на це питання відповіли вчені Єльського університету. Проводилось специфічне дослідження: відібрано групу з 365 добровольців, які скаржаться на порушення потенції. Їх поділено на 3 підгрупи: гіпертоніки  незначним підвищенням АТ, гіпертоніки зі значним підвищенням АТ і нормотоніки.

Частина з досліджуваних проводила лікування АГ згідно з призначеннями лікаря, інша частина повністю відмовилась від лікування. Результати доплерометрії здивували усіх скептиків: у осіб, що приймають належне лікування, кровотік статевого члена не має жодних порушень, незалежно від стадії АГ. А в чоловіків, що не приймають антигіпертензивні препарати, відмічено значні порушення кровонаповнення статевого члена.

Тому, висновок можете робити самі. Тільки мусимо звернути вашу увагу, що повна відмова від медикаментозного лікування принесе проблеми не тільки з потенцією, а й може призвести до:

ниркової недостатності;

порушень мозкового кровообігу;

зниження якості зору;

ішемії серцевого м’язу і багато інших сюрпризів.

ЯК ВБЕРЕГТИ СВОЄ ЗДОРОВ’Я?

Якщо ви вперше виявили систематичне підвищення артеріального тиску – зверніться до сімейного лікаря, який разом з кардіологом та невропатологом встановлять основну причину та призначать доказове і дієве лікування. 

Перегляньте певні аспекти свого способу життя: відмовтесь від паління, обмежте вживання кухонної солі, внормуйте водний баланс. Уникайте стресу та більше часу приділяйте позитивним емоціям.

При появі будь-яких проблем з ерекцією – зверніться до лікаря уролога-сексопатолога. Лікар разом з суміжними фахівцями сформують курс лікування, який збереже компенсацію артеріального тиску і водночас поверне вашу чоловічу силу. Не варто зволікати з рішенням, адже час – це ваше здоров’я та ваші кошти!

Для попереднього запису варто зателефонувати: 0503777299, 0673777299.

Марцинюк Володимир Васильович – лікар уролог, андролог, сексопатолог медичного центру «Оксфорд Медікал»

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!