Впродовж тижня франківські комунальники демонтують 25 незаконних літників


Минулого тижня франківські комунальники запевнили місцеву владу, що за два тижні всі незаконні літні торгові майданчики будуть демонтовані. Для цього комунальники провели попередні бесіди з власниками незаконних об’єктів.

Відтак, в департаменті комунального господарства взялись за пошуки організації з відповідною технікою для виконання робіт по знесенню незаконно встановлених літніх майданчиків, кіосків, гаражів та інших МАФів.

Як пояснив кореспонденту «Бліц-Інфо» начальник Департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Михайло Смушак, оголосили пошук підрядної організації, «бо не вистачає рук». Наразі, в є два комунальних підприємства, які допомагають виконувати демонтаж – це «Міськсвітло» та «Теплокомуненерго», однак «треба ще, бо їх мало».

Впродовж цього тижня франківські комунальники запланували демонтувати 25 незаконних літніх майданчиків, які не сплачують до бюджету міста коштів.

«З цими власниками проведені попередні розмови, тобто вони попереджені про демонтаж. Тож зараз ми приїжджаємо забираємо стільці, барну стійку та все що можна вилучати. Ніхто їх вже просити не буде», - наголошує головний комунальник міста.

Якщо ж підприємець захоче забрати вилучені предмети, доведеться сплатити борг за незаконні літники та компенсувати витрати комунальникам. Проте, якщо впродовж трьох днів власник не звернеться про повернення майна, такий літник демонтують повністю.

Найбільше незаконних  літніх майданчиків планується знести в центрі міста. Зокрема п’ять літників по вулиці Незалежності та Чорновола, ще кілька по вулиці Довженка та Заклинських. Загалом за два тижні планується знесення всіх 55-ти незаконних об’єктів.