Як дізнатися про планові вимкнення електрики на Прикарпаття


Щодня для виконання планових робіт з експлуатації електроустановок енергетикам доводиться тимчасово знеструмлювати до 200 окремих об‘єктів електропостачання. Це стосується і фізичних, і юридичних споживачів. Планові вимкнення в мережах здебільшого тривають з 8:00 до 17:00. За цей проміжок часу енергетики виконують планові роботи – чистку траси, капітальні ремонти в електрообладнанні, заміну кабелів тощо.
Раніше про планові вимкнення фізичних споживачів повідомляли через оголошення в сільських радах, юридичних обдзвонювали диспетчери філій, йдеться у повідомленні ПАТ «Прикарпаттяобленерго».
 
 На цю процедуру витрачалося до півдня робочого часу диспетчера. Особливо таке навантаження відчувалося у дні негоди, коли у диспетчерів і без того вистачає роботи. Щоб розвантажити диспетчерську службу і стати до споживача ближчим, фахівці ПАТ «Прикарпаттяобленерго» запровадили у цій процедурі певні новації. Зокрема, з 2012 року фізичні споживачі про планові вимкнення можуть дізнатися на сайті компанії у рубриці «Споживачам», з sms розсилки та з автодозвону на стаціонарні телефони. Правда, щоб скористатися двома останніми послугами, потрібно внести номера телефонів у базу даних компанії. Для цього споживачу потрібно укласти додатковий правочин. Це можна зробити, звернувшись у філію чи Центр обслуговування клієнтів за місцем проживання з копією паспорта та ідентифікаційного коду, або через контролера, який проводить планове зняття показника. З часом це можна буде зробити листом поштою чи в електронному вигляді.

Такі новації прижилися серед споживачів компанії. Це зручно та оперативно. Адже про планові вимкнення в мережах інформують за 10 днів, що дає змогу спланувати свою роботу, скоригувати домашні справи.

Позитивні відгуки дали енергетикам наснаги з цього року запровадити такі новації і для юридичних споживачів. Наразі послугами автодозвону, sms розсилки, інформування через корпоративний сайт мають змогу скористатися юридичні споживачі 9 районів області. Для решти районів ця можливість стане доступною до кінця осені.