Як вибрати рідину для вейпу?


При купівлі pod-систем, електронних сигарет та інших девайсів для паріння, виникає питання, чим їх заправляти.

Звичайно ж, на ринку представлена колосальна кількість рідин, через що недосвідченому користувачеві зробити правильний вибір ще складніше. Щоб спростити завдання, достатньо глибше розібратися в питанні та розглянути, які є рідини для под систем ZHIZHALAB.

Склад рідин для вайпа

Усі без винятку жижі для паріння мають ідентичний склад:

  • пропіленгліколь (PG);
  • гліцерин (VG);
  • ароматизатори;
  • нікотин (опціонально).

Співробітники компанії https://zhizhalab.com.ua/ зазначають, що перші два інгредієнти присутні завжди, може тільки змінюватись їх відсоткове співвідношення, що впливає на пароутворення та передачу смаку. При цьому існують як нікотинові, так і безнікотинові варіанти. Що ж до ароматизаторів, їх вибір просто колосальний, починаючи від класичних фруктів та закінчуючи смаком повноцінних десертів.

Різновиди заправок для вейпу

Ключова відмінність склад компонентів у жижі:

  • Класичні. Виконані на основі гліцерину, пропілен гліколю, води та ароматизаторів. Найбільш поширені варіанти серед парильників.
  • Без пропіленгліколю. Має м'який смак та практично відсутній удар по горлу під час затягування.
  • Без гліцерину. У такому варіанті смакові якості схожі з сигаретним варіантом.

При цьому зразки можуть відрізнятися нікотиновою міцністю, починаючи від нулівок і закінчуючи досить міцними варіантами. Це важливий показник, особливо для людей, які відмовляються від куріння та переходять на вейп. Варіанти концентрації:

  • 0 мг/мл відмінний варіант для людей, які не мають нікотинової залежності та курців на етапі відмови, дозволяє замінити сигарету і далі проводити звичний ритуал;
  • 3-6мг/мл популярний склад, за смаком схожий з легкими сортами тютюну;
  • 10-12 мг/мл середній рівень міцності;
  • 18-20 мг/мл аналог міцних сигарет;
  • 20мг/мл і більше можна порівняти із найсильнішими тютюновими виробами.

При цьому склади можуть відрізнятися типом нікотин: лужний, гібридний та сольовий. Останній варіант зустрічається все частіше, оскільки користується високим попитом.

Вибір співвідношення пропіленгліколю (PG) та гліцерину (VG)

Це важливий критерій, який напряму впливає на смакові відчуття та кількість пари. При цьому є прості закономірності: зі збільшенням концентрації гліцерину, буде густа пара та м'який смак. Якщо ж у складі переважатиме пропіленгліколь: рідина буде текучою, пару мало, а удар по горлу досить відчутній.

Розглянемо класичні комбінації:

  • 30 PG /70 VG класичний варіант із переважанням гліцерину, можна вважати неофіційним стандартом. Більшість виробників рідин для вейпу орієнтуються саме на цей показник. Забезпечує густу пару та гарну передачу смаку. Найчастіше застосовується для баків та дріпок.
  • 40 PG/60 VG більш рідкий склад краще промочує фільтр. Відмінно поєднується із сольовим нікотином. Відмінно підходить для дріпок та pod-систем.
  • 50 PG/50 VG рівна концентрація гліцерину та пропіленгліколю також поширений варіант, який представлений у багатьох лінійках. Рідина більш текуча, через що варіант популярний серед pod-систем.

Звичайно, на ринку зустрічаються й інші співвідношення компонентів, але це найбільш поширені для конкретних типів пристроїв. Визначившись з оптимальним співвідношенням нікотину, пропіленгліколю та гліцерину можна перейти до конкретного підбору. У цьому аспекті асортимент суттєво відрізняється смаком, що дозволяє насолодитися різними комбінаціями. Важливо розуміти, що вкрай низька вартість жижі свідчить про аналогічну якість складових компонентів. Відповідно для приємного паріння, варто вибирати суміші перевірених виробників.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!