Юрій Романюк: Генштаб ЗСУ скасував виїзд прикарпатського 5 батальйону тероборони на схід


Сьогодні зранку в Івано-Франківську область поступила шифрограма про скасування Наказу Начальника Генерального Штабу ЗСУ про відправку батальйону "Прикарпаття" на Схід, в розпорядження командування сектору АТО в районі міста Слов’янська, для виконання бойових завдань.

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив депутат облради Юрій Романюк, передає "Бліц-Інфо"

«Наказ Начальника ГШ ЗСУ - СКАСОВАНО!!! Батальйон "Прикарпаття" нікуди НЕ їде!

Сьогодні зранку в Івано-Франківську область поступила шифрограма про СКАСУВАННЯ Наказу Начальника Генерального Штабу ЗСУ про відправку батальйону "Прикарпаття" на Схід, в розпорядження командування сектору АТО в районі міста Слов"янська, для виконання бойових завдань.

Це стало можливим завдяки оперативним та екстреним діям реагування керівництва області та вчорашньому вечірньому рішенню Штабу Оборони області. В противному випадку, НЕналежно укомплектовані предметами індивідуального захисту бійці батальйону, вже б були в дорозі до Слов’янська, приречені на неминучу абсурдну загибель та масові поранення. Батальйон НЕ їде на Схід! Це підтвердив Андрій Троценко - голова ОДА», - пише політик.

За словами депутата, відправка особового складу та техніки на схід - відміняється. Замовлені вагони та платформи повертаються залізниці назад.

«Батальйон залишається в межах своєї постійної дислокації в селищі Делятин. Це НЕ тимчасове скасування відправки, а так виглядає, що остаточне рішення ГШ ЗСУ. Тепер, керівництво ОДА, на чолі з його головою Андрієм Троценком, домагатиметься у вівторок на засіданні КМУ, ухвалення Постанови КМУ про дозвіл місцевим органам виконавчої влади САМОСТІЙНО визначати постачальників бронежилетів та касок (індивідуальних засобів захисту бійців), відповідного класу захисту, за власні кошти, ЗА КОРДОНОМ. Позиція керівництва області - закупити в США/Ізраїлі/Турції/ Китаї/Європі... відповідних касок і броніків підвищеного захисту - мінімум 5, а не 4 класу захисту, як планувалося раніше, НЕ зважаючи на додаткові витрати. Кошти в області є! Виконавцем потрібно визначити - ОДА, а не Військовий Комісаріат, який об’єктивно НЕ має відповідних кадрів, фахівців, перекладачів, юристів-міжнародників, і спроможності укладати торгові угоди на імпорт даних товарів. Слава Україні!», - пише Юрій Романюк.