Юрій Романюк вимагав від Порошенка повернути прикарпатським дітям автобуси


Голова «Координаційного центру швидкого реагування Прикарпаття» Юрій Романюк під час прес-конференції розповів про зустріч з Президентом України Петром Порошенком.

Під час зустрічі депутат поставив перед Президентом вимогу забезпечити 5 батальйон територіальної оборони Прикарпаття бронетехнікою і транспортом, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Як розповів депутат, єдиною бронетехнікою, яку має 5 батальйон у зоні АТО, є 20 жовтих шкільних автобусів. Ці автобуси забрали від дітей Прикарпаття, які з 1 вересня ходитимуть до школи пішки.

«Техніка до батальйону так і не надійшла, а наші жовті автобуси стоять там як приманки під обстрілом. Тому я попросив у Президента і Міністра оборони повернути до 1 вересня дітям Прикарпаття автобуси, а бійців забезпечити відповідною бронетехнікою і транспортними засобами», - наголосив Романюк.

Також Юрій Романюк наголосив, що мешканці Прикарпаття зараз збирають кошти, щоб придбати хоч якусь техніку для військових. Натомість на складах Міністерства оборони є тисячі одиниць техніки, яку ніхто не ремонтує.