З досвідом "перевзування": Хто балотується до Івано-Франківської облради від "За майбутнє"


Вже за кілька днів на Прикарпатті відбудуться місцеві вибори. Вже сформовані дільничні комісії, а кандидати намагають загітувати якнайбільше людей віддати за них свій голос.

Кореспондентка Бліц-Інфо перевірила політичний досвід кандидатів від політичних партій на Прикарпатті і знайшла багато цікаво. Наступною у нашому переліку партія "За майбутнє". Ця сила позиціонує себе як нова політична партія, яка об’єднала досвідчених політиків із вагомим досвідом у господарюванні й управлінні. А досвіду в них і справді багато, але не тільки в господарюванні, але й у перефарбовуванні. Отож розглянемо детальніше.

Першим номером у списку до обласної ради йде Олександр Шевченко. За плечима кандидата багато "заслуг": гречкосійство, прогульництво, фігурування в антикорупційних справах ну і звісно ж зміна партій.

За даними порталу "Чесно", у 2002 році балотувався до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець. А вже у 2010 році був обраний депутатом Івано-Франківської обласної ради від "Нашої України" за 57 округом (смт. Ворохта та навколишні села). Ще через два роки балотувався по округу №83 знову як безпартійний самовисуванець. У 2014 році став народним депутатом за одномандатним виборчим округом №83 від БПП "Солідарність". У 2015 році балотувався на посаду Івано-Франківського міського голови та до відповідної міської ради вже від УКРОПу. У 2019 році балотувався на посаду Президента України від партії "УКРОП" як її член. 

Прогульник в Івано-Франківській обласній раді 6 скликання, потрапив у список кандидатів на відкликання. Фігурант 9-ти антикорупційних розслідувань: неодноразове неконкурентне отримання тендеру на ремонт дорігпідкуповував виборців поїздками до Буковелю. СБУ проводила масштабні обшуки в офісах компаній Шевченка за підозрою у привласненні коштів Дорожнього фонду України.

Також у 2019 році його підозрювали у гречкосійстві під час виборчої кампанії.

Другим номером у списку йде чинний депутат обласної ради, ексочільник ОДА Микола Палійчук. Протягом своєї кар’єри політик неодноразово змінював свою політичну приналежність. Зокрема, у 2006 році балотувався до ВР від Блоку "Наша Україна", через рік знову спробував свої сили у боротьбі за крісло нардепа разом з НУНС (Наша Україна - Народна самооборона). Після двох невдалих спроб балотувався від "Нашої України" вже до обласної ради і виграв вибори. Третя спроба потрапити до ВР з партією "УДАР" у 2012 році, теж виявилась невдалою. Водночас у 2015 році Палійчук зміг вдруге пройти до обласної ради вже у складі партії "УКРОП".

З 2007 до 2010 року був головою Івано-Франківської ОДА.

Наступною у нашому переліку йде чинна депутатка обласної ради Оксана Мельниченко. У 2015 році політикиня пройшла до обласної ради у складі партії "Самопоміч".

Трішки меншим "послужним" списком володіє і брат Олександра Шевченка Віктор Шевченко, який балотується сьомим номером від партії "За майбутнє". Політик у 2015 році балотувався до обласної ради від партії "УКРОП". Через рік від цієї ж партії він балотувався до ВР. Двічі був помічений у кнопкодавствіФігурант антикорупційних розслідувань.

Кандидатка Ольга Ганиш у 2015 році балотувалась до обласної ради від партії ВОЛЯ. Була помічником народного депутата Юрія Дерев'янка. Тепер ж йде від партії "За майбутнє".

Засвітився на гречкосійстві та зміні партії і кандидат Дмитро Сіреджук. У 2015 році балотувався до обласної ради від УКРОПу.

Роман Білик - у 2005-2010 роках очолював Снятинську РДА. В 2010 пройшов до обласної ради від партії "За Україну". В 2015 році був обраний депутатом облради від "УКРОПу".

 Михайло Якимчук у 2015 році став депутатом обласної ради від партії ВОЛЯ.  Був помічником на громадських засадах народної депутатки Ірини Суслової.

Перефарбувався вслід за колегою ще один депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ" Андрій Марійчин.

Немалий досвід "перевзування" має і Іван Данилишин. У 2006 і 2007 роках він балотувався до ВР від Соціалістичної партії України. В 2012 році намагався стати нардепом вже від "Батьківщини". А в 2015 балотувався до обласної ради від БПП.

І це тільки перша "двадцятка" партії "За майбутнє".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!