За паркування на газонах з початку року в Івано-Франківську було складено 59 протоколів


Кілька місяців тому, на одній із оперативних нарад міськвиконкому, начальник комунального підприємства «Муніципальна інспекція з благоустрою” Степан Кукула наголосив, що в Івано-Франківську проблемним є питання щодо паркування транспорту на газонах.

Тому працівники інспекції відновлять рейди та штрафуватимуть таких «автолюбителів».

Кореспондент «Бліц-Інфо» вирішив поцікавитись  у комунальників про кількість виписаних штрафів та про їхній розмір.

За словами Степана Кукули, від початку року було складено 59 протоколів за паркування автомобіля на зеленій зоні дворових територій. Щодо розмірів цих штрафів інформацію надати не зміг, а порадив звернутись до юридичного відділу міськвиконкому.

У юридичному відділі розповіли, що паркування автомобіля на зеленій зоні – це порушення статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  У нашому випадку -  стаття «Про порушення правил благоустрою у місті Івано-Франківську». Ці правила затвердили рішенням сесії міської ради. У них прописано, що за паркування автомобіля на зеленій зоні передбачена адміністративна відповідальність.

За автомобіль, припаркований на газоні,стаття 152 передбачає накладання штрафу від 340 до 1360 гривень з фізичної особи. А якщо авто, особливо службове, припаркує посадова особа, то правопорушника чекає штраф від 850 до 1700 гривень. Все залежить від того, чи правопорушення було скоєно вперше, чи людина протягом року притягалась до адміністративної відповідальності та не є систематичним порушником, визнає свою вину. Якщо правопорушення було першим, адміністративна комісія накладає мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, якщо особа скоює  його не вперше, то і розмір штрафу може бути більшим.