За рік в Івано-Франківську зросла кількість велосипедистів. Інфографіка


17 вересня активісти Асоціації велосипедистів Івано-Франківська провели осінній підрахунок велосипедистів у Франківську.

Асоціація велосипедистів проводить підрахунок восени уже другий рік поспіль. Минулого року у вересні фіксували велосипедистів впродовж години на 12-ти локаціях. А цьогоріч зменшили кількість локацій, на яких рахували, до 10-ти. Про це йдеться на сторінці Асоціації.

"На відміну від тогорічного підрахунку, зараз погода порадувала сонячним ранком та безхмарним небом. В цілому ми приємно здивовані результатами та поспішаємо поділитися ними з вами. Окремо дякуємо волонтерам, які впродовж години фіксували франківців на велосипедах у різних частинах міста. Ви - клас",- йдеться в дописі.

Результати:

З 8 до 9 ранку в четвер, 17 вересня, було зафіксовано 1067 велосипедистів. А це на 410 велосипедистів більше, ніж тогоріч (тобто на 37,5% більше). Ми очікували зростання велосипедистів впродовж року, але такі результати вразили навіть нас. Нагадаємо, щоразу підрахунок проводиться зранку у будній день, адже саме в цей час можна зустріти людей, які, ймовірно, користуються цим видом транспорту щодня, наприклад, добираючись на роботу.

Кількість жінок на велосипедах зросла з 9% до 12 %! А це свідчить про маленькі кроки франківських велосипедисток в боротьбі з страхом (наприклад, потрапити в ДТП). Очікують в наступному році приріст ще на 6%.

Минулого року велосипедистів у шоломах було менше 1%, а цьогоріч їхня кількість зросла до 3%.

"Ми не маємо результатів підрахунків у інших містах України, але вважаємо, що це дуже низький результат",- додають в асоціації.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!