Запуск нового цементного заводу на Прикарпатті створить 300 робочих місць


Орієнтовний термін ведення в експлуатацію нового цементного заводу планується у третьому кварталі 2014 року.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомив Почесний голова правління ПАТ «Івано-Франківськцемент» Микола Круць  під час урочистого залиття першої опори обертової печі нового цементного заводу, що будується на території вищезгаданого підприємства.

«В результаті реалізації даного проекту буде створено близько 300 нових робочих місць, зокрема на  дільниці видобутку та транспортування сировини, а також технологічного та обслуговуючого персоналу цементного виробництва», - розповів Микола Круць.

Присутній на урочистостях голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк також зазначив, що завод має надзвичайно велике значення не тільки для Івано-Франківщини, а й для всієї України.

«Крім додаткових робочих місць, результатом проекту будуть значні надходження до бюджетів всіх рівнів. Орієнтовно - близько 100 мільйонів гривень щорічно. Важливо, що тут вироблятимуть такі спеціальні цементи, які вже є нагальною потребою, але досі не випускаються в Україні. Перш за все це стосується цементу для будівництва доріг та тампонажного, який використовується для видобутку сланцевого газу», - наголосив Михайло Васильович.

Микола Круць також зауважив, що технологія виробництва за проектом передбачає максимальну безпеку для навколишнього середовища.

«Сухий» спосіб виробництва цементу передбачає встановлення 39 одиниць високоефективного обладнання очистки, що дозволить знизити питомі викиди в атмосферу твердих частинок відхідних газів нижче європейських норм», - пояснив Круць.

До теми: На Прикарпатті залили першу опору обертової печі нового цементного заводу