"Батьківщина" вдруге провалила голосування щодо позбавлення мандата їхнього депутата


Фракція ВО "Батьківщини" вдруге провалила голосування щодо припинення депутатських повноважень за власним бажанням однопартійця Петра Книшука

Як відомо, Книшук є головою фракції в обласній раді. Втім, "батьківщинівець" має скласти депутатський мандат, оскільки ще в січні був обраний на посаду голови Матеївецької об’єднаної територіальної громади. А поєднувати такі посади закон забороняє. Тож Петро Книшук, як і вимагає того закон, написав заяву про припинення депутатських повноважень.

Та для того, аби таки позбавити його мандата, за це мала проголосувати обласна рада. Однак, сьогодні питання вдруге провалили - "за" проголосували лише 37 депутатів. Слід зауважити, голосування відбувалось наприкінці засідання, тож значна частина депутатського корпусу вже встигла розбрестись хто куди.  Та все ж помітно, що однопартійці Петра Книшука навмисне ігнорували голосування. Адже за це питання віддав голос лише один депутат із його фракції, натомість за позбавлення мандата "свободівця" Василя Скрипничука проголосувало десять. Хоча питання йшли одне за одним. 

Очевидно, у "Батьківщині" не готові позбуватись голови фракції, тому нагло ігноруюють закон, що забороняє сумісництво. А причин на це може бути декілька. І одна з них - у фракції не впевнені, що замість нього в обласну раду прийде їхній однопартієць. Адже через правову колізію із 85-тим депутатом отримати мандат може представник "Самопомочі" Марія Коцюр.