Цьогоріч у семи прикарпатських школах відкриють дитсадки


У понеділок, 10 лютого в Івано-Франківську відбулось засідання комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Серед іншого, депутати заслухали виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2019 рік, а також програму на 2020 рік, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Сергій Подошва розповів, що упродовж останніх п'яти років кількість денних закладів загальної середньої освіти зменшилася на 35 і склала 705, на початок 2018/19 навчального року, а дітей, що в них навчаються – збільшилася на 5,8 % і склала 154,3 тисяч учнів.

Посадовець зазначив, що в області функціонує 14 опорних шкіл. З них по три школи створено у 2016, 2017 та 2018 роках, ще п'ять – у 2019 році. Ці опорні школи мають у своєму складі 45 філій. Із них 5 шкіл (15 філій) – знаходяться у об’єднаних територіальних громадах

"Проблемні питання, які ми не вирішили у 2019 році обов'язково вирішимо вже цього року", - зауважив Подошва

Водночас, вже цього 2020 року в ОДА планують продовжувати розвивати напрям освіти. Зокрема, в Івано-Франківську планують відкрити один дитсадок та створити 7 дошкільних підрозділів на базі закладів загальної середньої освіти у Богородчанському, Калуському, Снятинському, Тлумацькому районах та Більшівцівській, Верхнянській та Тлумацькій ОТГ.

Окрім того, в області продовжать створювати опорні школи, закуплять шкільні меблі, довідкову літературу, шкільні автобуси та почнуть будівництво спортзалу Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату.