Франківець влаштував одиночний пікет проти "безпрєдєлу" Авакова


Сьогодні, 16 грудня, мешканець Івано-Франківська Богдан Олексин у свій день народження вийшов під стіни обласного управління МВС з плакатом "Я проти мєнтовського безпрєдєлу Авакова".

У розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо франківець пояснив, що вийшов на акцію-протест, аби привернути увагу людей до справи вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як відомо, минулого тижня поліція затримала та висунула підозри рок-музиканту і військовому Андрію Антоненку (Riffmaster), дитячому хірургу Юлії Кузьменко та військовій медсестрі Яні Дугарь. Слідство вважає, що Шеремета вбили "для дестабілізації соціально-політичної ситуації в державі". Однак, франківець впевнений, що цим людям без доказів з боку МВС "шиють" справу. А ще - називають вбивцями без рішення суду.

"Кажуть, що вони винні, але доказів ніяких не дають. Мене дуже сильно обурює той факт, що в Україні Арсен Аваков без будь-яких доказів "шиє" справи людям. Тобто не стоїть питання винні вони, чи ні. Страшно те, що будь-кого можуть витягнути з квартири, звинуватити та закрити. Це дуже небезпечно",- ділиться Олексин.

Варто зазначити, що франківець показово зв'язав ноги ланцюгом. Пояснює, кайдани - це символ системи Авакова.

"Як кайдани сковують, так і система сковує нас. Складається враження, що вони керуються кагебістським висловом "Була б людина – справа знайдеться". Так не має бути. Моя мета - привернути до цього увагу. Я впевнений, що багато людей незадоволені цією ситуацією, але мовчать. Я б дуже хотів, щоб вони висловлювали це публічно. Найбільша зброя проти неправди - публічність. Тому я тут",- зауважує чоловік.

Франківець зауважив, що буде слідкувати за подіями та в разі потреби виходитиме на протест ще.

Варто додати, зі зв'язаними ланцюгом ногами франківець близько трьох годин мовчки ходив під стінами обласного управління поліції. Під час пікету до чоловіка декілька разів підходили поліцейські, цікавились в чому справа та йшли далі. Однак, мирна акція таки завершилась для Богдана міським відділом поліції.

До теми: Прикарпатські ветерани звернулися до президента через справу про вбивство Шеремета

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!