Франківськ викупить квартиру, яка стоїть на заваді з'єднання бульварів


В Івано-Франківську відбулсьа позачергова сесія міськради. На порядку денному 27 питань. У залі присутні 30 депутатів.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про викуп об’єктів нерухомого майна, які перебувають у власності фізичних осіб для суспільних потреб», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як відомо, цього року в Івано-Франківську планують з’єднати Північний та Південний бульвари. Але на шляху дороги стоїть ще один будинок – вул. Сонячна, 51 а. Він невеликий – два поверхи та дві квартири. Одну з них місто викупило ще у 2018-му році, а щодо іншої понад рік тягнулася судова справа.

За квартиру площею 87.9 квадратних метрів місто збирається заплатити власникам 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Всі депутати одноголосно підтримали таке рішення.

Нагадаємо, про з’єднання Північного і Південного бульварів в Івано-Франківську говорять вже роками. Магістраль "Північ-Південь", що запланована генпланом повинна стати останньою ланкою на шляху сполучення головних вулиць Галицької та Гетьмана Мазепи, оминаючи центр міста. Однак тоді на заваді планам стали "п'яний базар", автостоянка військової частини та будинки які розташовуються в межах майбутньої дороги. 

Сам проект сполучення Південного і Північного бульварів був розроблений ще у 2006 році НДІ "Проектреконструкція". Натомість тільки  на початку квітня 2018 року управління капітального будівництва МВК провело тендер на будівництво дороги, перемогу в якому здобув ТзОВ "Івано-ФранківськАвтоДор" з сумою 9 мільйонів 978 тисяч 278 гривень.

Втім тоді на заваді об'єднання бульварів став невеликий МАФ. Торгову будку на перехресті Південого бульвару і Бельведерської оцінили у 250 тисяч гривень, проте власник відмовився його продавати, за таку суму і зажадав 2,5 мільйони. Будівництво дороги довелося відкласти. Вже у серпні минулого року показово почали асфальтувати дорогу, яка мала б з’єднати Північний та Південний бульвари. А на початку жовтня комунальники почали зносити кіоски П'яного базару.

До теми: У мерії розповіли особливості з'єднання бульварів

Коли в Івано-Франківську з'єднають Північний та Південний бульвари

У Франківську починають з’єднювати Північний та Південний бульвари

Квартири, ринок – два бульвари. Що чекає на центр Франківська та скільки це коштує

Таки будуть разом: У Франківську почали роботи з об'єднання бульварів

10 мільйонів та тролейбус: подробиці з’єднання франківських бульварів

У травні планують почати з’єднувати Північний та Південний бульвари