Франківська матуся показала, як виглядає бебі-бокс від мерії


Бебі-бокси, які обіцяли з першого вересня, нарешті почали доходити до пологових будинків. Пакунки для новонароджених вже отримують в Запорізькій, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій та Черкаській областях.

На Івано-Франківщину пакунки ще не надійшли. Втім, фраківчанки, що належать до пільгових категорій отримують коробку з найнеобхіднішим від міської ради. Як виглядає вміст бебі-боксу в ефірі "Сніданку" показала франківська матуся Софія Ціцюра, інформує Бліц-Інфо.

14 вересня в Софії народилась донечка. Батьки уже назвали її Антоніною. Дівчинка з’явилась на світ з вагою 3400 г та ростом 51 см.

Мама дівчинки зазначає, що дуже рада отримати такий подарунок від міської влади. 

«Зараз для дітей все коштує дуже дорого,- зауважує жінка. - Думаю, такий подарунок дуже нам поможе. Буде трохи легше на сімейний бюджет».

Слід зауважити, журналістам в обласному департаменті соціальної політики повідомили, що договір на постачання пакунків малюка вже передали в міжнародну організацію і очікують його підписання другою стороною. Тут розраховують, що пакунки малюка для прикарпатських немовлят отримають найближчим часом. Угоди на постачання пакунків малюка обласні державні адміністрації мають укладати з Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС).

За законом, якщо на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку була відсутня допомога “пакунок малюка”, місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача допомоги “пакунок малюка” організовує забезпечення отримувача такою допомогою.Але -  на підставі відповідної заяви, яку можна написати одразу у пологовому. Відтак, управління соцполітики має доставити бейбі-бокс за місцем проживання протягом 17 робочих днів.

Нагадаємо, в Івано-Франківську з минулого року сім’ям пільгових категорій, у яких народилася дитина вручають «Baby Box». Мова йде про набір найнеобхідніших речей для новонародженого. Вартують такі набори в межах півтори тисячі гривень.

До теми: Що робити, якщо у пологовому не видали пакунок малюка

Франківські матусі ще не отримують обіцяний пакунок малюка від Гройсмана

Стало відомо, коли на Прикарпаття надійдуть "пакунки малюка"

Читайте Бліц-Інфо в Facebook, Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!