Франківські перевізники знову хочуть підняти ціну проїзду в маршрутках


З 1 квітня для іванофранківців може зрости вартість проїзду у громадському транспорті.

Вартість проїзду становитиме 6 гривень. Про це у мережі повідомила Наталія Кобильчак. Відповідний проект рішення вже опублікували на сайті міськвиконкому, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Традиційно на початку весни ростуть бруньки і тарифи. Наразі маємо проект рішення міськвиконкому, яким, зокрема, пропонується погодити збільшення граничного розміру тарифу на проїзд пасажирів у міському пасажирському автотранспорті загального користування до 6 гривень", - йдеться в повідомленні.

Необхідінсть підняття тарифів, на думку розробників, викликана значним підвищенням цін на паливомастильні матеріали, запасні частини, автомобільні шини, витрат на заробітну плату, та інших витрат, пов’язаних з експлуатацією пасажирського автотранспорту.

З 1 квітня перевезення пільгових категорій громадян, які мають право безоплатного проїзду, з 10 до 16 години здійснюватиметься без обмежень. А до 10 години та після 16-ої  будуть 3 пільгових місця в кожному транспортному засобі.

Пенсіонери їздитимуть безкоштовно тільки при наявності «картки іванофранківця» та пенсійного посвідчення. Також безплатно зможуть їздити участини АТО, якщо покажуть водію посвідчення учаснмка бойових дій або посвідчення бійцядобровольця.

Пільговий проїзд учнів у міському пасажирському транспорті загального користування діятиме за наявності учнівського квитка:

- щоденно з 7:00 до 19:00 год., за винятком вихідних, святкових днів і канікул;

- щоденно з 7:00 до 21:00 год. для учнів Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 11, Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22, за винятком вихідних, святкових днів і канікул;

- у суботу з 7:00 до 21:00 год. для учнів Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 11 та Української гімназії № 1.

Пільговий проїзд учнів у громадському транспорті загального користування діє до 31 грудня 2020 року.

Як відомо, востаннє проїзд у Франківську піднімали 1 квітня минулого року.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писало про те, що наприкінці минулого року до управління транспорту та зв’язку надійшов лист від керівника асоціації перевізників Івано-Франківська, в якому йдеться про необхідність підняття тарифу. Однак конкретної суми тоді перевізники не називали.

До теми: При розрахунку нових тарифів у Франківську "не побачили" половини пасажирів

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!