Хто хоче потрапити до Верховної ради від Долини (86 округ)? Список кандидатів


21 липня заплановані позачергові вибори до Верховної ради.

Оскільки рішення президента про розпуск Ради оскаржили в Конституційному суді, бути чи не бути позачерговим виборам стане відомо вже завтра, 11 червня. Проте, деякі кандидати вирішили не чекати на рішення суду і вже почали реєструватися в ЦВК та активно агітувати на округах.

За джерелами Бліц-Інфо, на окрузі №86 Долина (місто Болехів з населеними пунктами Болехівської міської ради, Долинський, Рожнятівський райони, частина Богородчанського району) планують висуватися вже як мінімум вісім кандидатів.Треба зазначити, що кілька партій досі не назвали своїх кандидатів, тож очевидно, що список поповнюватиметься. 

Перший, хто вже встигнув зареєструвати свою кандидатуру в ЦВК по цьому окрузі став само висуванець Іван Данилів. Наразі Данилів очолює Долинську районну раду, куди пройшов за списком "Блоку Петра Порошенка". 

У грудні 2015 резонансно висловився проти образи Блоку Петра Порошенка у соцмережі Фейсбук («Блок Петра Порошенка — Блок Путіна-Порошенка»), звернувшись до Служби безпеки України з проханням дати правову оцінку фейсбучним «писарчукам».

Також на цих вихідних під час з'їздів оголосили про висування мажоритарників партії "Голос" і "Свобода". 

Зокрема, ВО "Свобода" висунула 26-річного голову Рожнятівського районного осередку Олега Понайду. Треба зазначити, ВО “Свобода”, Національний Корпус, Правий Сектор, “Державницька Ініціатива Яроша”, ОУН та Конгрес Українських Націоналістів йдуть на вибори до Верховної Ради спільним списком.

В 2015 році Понайда балотувався по цьому окрузі до Івано-Франківської обласної ради, втім вибори не виграв. Наразі свободівець є депутатом Рожнятівської районної ради, заступник голови ради. 

Натомість від "Голосу" у Долині висувається франківський юрист Андрій Кузь. Відомий в Івано-Франківську, як громадський активіст, який боровся проти забудови озера, активіст громадської організації "Поступовий гурт франківців".

За нашими джерелами спробує свої сили у боротьбі за парламентське крісло депутат Івано-Франківської облради, підприємець Тарас Виноградник. У 2015 році обраний до обласної ради, як перший номер у списку партії «Самопоміч». Втім, пізніше оголосив про вихід із фракції та приєднався до "Народного руху".

Варто зауважити, що вперше Виноградник  балотувався до парламенту у 2012 році від партії «Зелені», втім вибори не виграв. Також у 2010 році балотувався до Івано-Франківської міської ради від УРП «Собор», але депутатський мандат не отримав. Наразі Тарас Виноградник є директором ТОВ"Арсенал Сіті".

Спробує втриматися у депутатському кріслі і діючий нардеп від цього округу народофронтівець Анатолій Дирів.

У 2010–2012 був головою Рожнятівської районної ради, від “Фронту Змін”. Опісля став народним депутатом України 7 скликання від “ВО “Батьківщина” по 86 окрузі.

Фігурант антикорупційних розслідувань від Руху Чесно: не задекларував свій бізнес у 2014 році. У 2013 році витратив всі свої доходи згідно декларації на купівлю автівок.

Спробує свої сили у боротьбі за парламентське крісло і представник партії «Воля» Іван Дирів.

Зараз Дирів є депутатом Долинської районної ради від партії "ВОЛЯ". До недавнього часу обіймав посаду заступника голови районної ради, втім був знятий. Також працює в Долинському ЛВУМГ філії УМГ “Прикарпаттрансгаз”.

Мріє про парламентське крісло і депутат Івано-Франківської обласної ради Олександр Матусевич, який представляє партію УКРОП.

Олександр Матусевич є директором державного підприємства “Вигодський лісгосп”, членом піклувальної ради. Також з 2015 року депутат Івано-Франківської обласної ради від цього округу. Член виконавчого комітету Вигодської селищної ради.

Складе конкуренцію колезі і діючий депутат обласної ради Юрій Черневий від ВО «Батьківщина».

Черневий є директором Прикарпатського лісогосподарського коледжу. Має невдалий досвід балотування до Верховної ради у 2006 році у списках Блоку «Наша Україна».  Також у 2010 році був обраний депутатом обласної ради від УРП «Собор» по цьому мажоритарному окрузі. На президентських виборах 2019 року був довіреною особою Юлії Тимошенко у 86 окрузі.

До теми: Вибори 2019: Хто з прикарпатців балотуватиметься до парламенту в 84 окрузі