Коли прикарпатські родини зможуть отримати допомогу на третю і кожну наступну дитину


З 1 квітня багатодітним сім’ям після народження третьої та наступних дітей надаватимуть додаткову фінансову допомогу

Як повідомив у розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо директор Департаменту соцполітики Івано-Франківської міської ради Василь Семанюк, постановою Кабміну передбачено, що за кожну третю і наступну дитину з багатодітної сім’ї яка ще не досягла шестирічного віку батькам буде щомісячно виплачуватися допомога.

Розмір виплати з 1 квітня 2019 року – 1626 гривень на місяць на одну дитину. З 1 липня 2019 року – 1699 гривень на дитину, з 1 грудня 2019 року – 1779 гривень на місяць

"Ті люди, які звернуться з квітня по червень включно, ця допомога буде призначена з 1 квітня. Далі відповідно з місяця звернення. Хто буде зараз звертатися мають можливість отримати допомогу скоріше", - каже Семанюк.

Щоб отримати допомогу потрібно надати відділ соцполітики за місцем проживання такі документи:

  • заява одного з батьків,
  • посвідчення багатодітної сім’ї (копія і оригінал)
  • свідоцтва про народження дітей (оригінали і копії)

Очільник департаменту наголошує, що потрібно подавати оригінали всіх документів.

"Для тих, кому буде призначена допомога, відкриють рахунок в банку на який і зараховуватимуть кошти. Втім, якщо сім'я вже отримує якісь інші соціальні виплати, то можна отримувати і на існуючий рахунок. Допомога виплачується включно до місяця досягнення дитиною 6-річного віку", - пояснює Василь Семанюк.

Тож з квітня в Департаменті соцполітики вже будуть приймати документи від багатодітних батьків. Варто зауважити, що загалом в місті нараховується 1702 багатодітні сім'ї, які виховують дітей різного віку.