Майже ідеальний злочин: Подробиці викрадення 16-річної школярки


У програмі «Прокуратура про резонанс в деталях» розповіли про майже ідеальний злочин, який трапився у села Виноград на Івано-Франківщині.

Теплої літньої ночі, 14 червня 2015 року Юлія з подругою поверталась додому дорогою, що пролягала через поле. Обидві дівчини могли стати жертвами майже ідеального злочину, але одній із них дивом вдалось втекти. А Юлія – стала жертвою двох дорослих чоловіків, бо опинилась не в тому місці і не в той час.

Подруга Юлії діставшись села повідомила, що дівчину викрали. Чоловіки одразу кинулись навздогін, однак наздогнати зловмисників вони не змогли.

«14 червня 2015 року в нічний час поступило повідомлення від жительки села Виноград про те, що її неповнолітню дочку коли вона поверталась з дискотеки викрали невідомі на автомобілі», - розповідає старший слідчий ГУНП в Івано-Франківській області Михайло Захарчук.

Викрадачам вистачило зухвалості сховати свою жертву всього за декілька кілометрів від місця злочину. Дівчину привезли на подвір’я, де проживав один із зловмисників, натягли на голову саморобну маску, повели у схованку – спеціально виритий погріб, який чоловіки підготували заздалегідь. Там Юлії натягли наручники та прикували ланцюгом.

Приміщення в якому тримали дівчину було дуже маленьким та звукоізольованим, а вхід до нього був через шафу, стіни та підлога були бетонні, стеля – оббита пінопластом.

Спочатку Юлія відмовлялась їсти, однак під тиском фізичної розправи все таки погодилась. Дівчина пробула у полоні два тижні. За цей час вона познайомилась зі своїми викрадачами, одного звали Михайло, а іншого – Віталій.

Зі слів Юлії спочатку її просто тримали бранкою і годували. Однак таке поводження з дівчиною швидко набридло чоловікам.

«Через тиждень після викрадення Михайло запропонував їй вступити з ним у статеві зносини. Дівчина звичайно почала відмовляти, за це чоловік почав погрожувати. Фактично він силою стягнув з неї одяг та зґвалтував.  Віталій залишився з нею, і так само з погрозою насильства вступив з нею у статеві зносини», - розповідає слідчий.

За весь час полону дівчинку ніколи не залишали на одинці. Чоловіки по черзі сиділи з нею.

Дівчина розповідала, що найбільше боялась Михайла, бо він погрожував вбивством, а от з Віталієм – почувала себе більш безпечніше. Він приходив до неї, розмовляв на різні теми, здавалось – у нього навіть виникла симпатія. Це і врятувало їй життя. Більше у відео.

До теми: На Івано-Франківщині розшукують зниклу дівчинку

Прикарпатську школярку викрали, коли вона поверталась з подругою із дискотеки

Подробиці викрадення прикарпатської школярки

Викрадену на Прикарпатті дівчинку другу добу шукають 20 пошукових груп

Викрадену на Франківщині 16-річну Юлію Тацюк оголосили у всеукраїнський розшук

На Прикарпатті продовжуються пошуки зниклої 16-річної дівчини

На Прикарпатті після зникнення 16-річної дівчини ширяться чутки про серійного маніяка

Прикарпатські правоохоронці спростовують викрадення ще однієї дівчинки

На Івано-Франківщині знайшлася зникла дівчина

Правоохоронці затримали викрадачів 16-річної школярки з Прикарпаття

У міліції розповіли подробиці повернення викраденої на три тижні 16-річної школярки