Під час обшуку в Івано-Франківську випадково виявили рабів


Правоохоронці проводили обшуки через справу про виготовлення та збут наркотиків.

Про це інформує Сектор комунікації ГУ Нацполіції в області, передає Бліц-Інфо.

Як зазначається, слідче управління ГУНП в Івано-Франківській області розслідує кримінальне провадження, передбачене ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

"Під час проведення санкціонованих обшуків в будинках, що знаходяться в Івано-Франківську, виявлено осіб, яких незаконно утримували в замкнутому приміщенні з корисливих мотивів. Потерпілими були, як правило, жителі міста та області. Вказаних осіб звільнено з місць де їх незаконно утримувалися та доправлено по місцю проживання", - йдеться у повідомленні.

За джерелами Бліц-Інфо, серед людей, яких утримували насильно, були як і жінки, так і чоловіки. Їх ніби лікували від алко та наркозалежності. В поліції наразі не називають кількість звільнених, але зазначають, що їх близько десятка. 

За цим фактом продовжується розслідування кримінального провадження передбачене ч.2 ст. 146 Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Санкція статті передбачає покарання обмеження волі на строк до 5-ти років.