Прикарпатці на війні: Волонтерська боротьба Василя Сенатовича


Сьогодні, 14 жовтня, українці вшановують захисників, які п’ять років відстоюють на сході нашу країну. Серед них є чимало прикарпатців.

Чому не були осторонь та стали на захист української незалежності редакція Бліц-Інфо поцікавилася добровольців та військовослужбовців у рубриці "Прикарпатці на війні".

50-річний підприємець, свободівець Василь Сенатович з Надвірнянщини був учасником подій 18-20 лютого на Майдані. Не міг стояти осторонь і з початком російсько-української війни. Так прикарпатець з побратимами взявся за волонтерську діяльність.

"В той час підтримки потребував 5-й батальйон «Прикарпаття». Амбросівка, Гранітне, Тельмоново - тоді ці населені пункти були ще нашими, українськими. Їздили часто туди і коли дізнались, що формується підрозділ «Карпатська Січ, командиром якої є Олег Куцин, то я одразу до них приєднався.

Я добре розумів, що насправді відбувається та яка загроза йде на Україну. Я знаю, хто такі московити та чим вони займаються, бо свого часу був у Нагірному Карабаху. Я бачив своїми очима, які це нелюди. Тож розумів, що таке може прийти й до нас»,- пригадує Сенатович.

Тож з грудня Сенатович став добровольцем «Карпатської Січі», куди раніше часто навідувався не з пустими руками. Так тривало приблизно до березня-квітня, поки штаб Збройних Сил не заборонив добровольчу діяльність.

«Тоді наш підрозділ зібрався на Черкащині у Холодному Яру. Хтось легалізувався до 93-ї бригади, а я з своїм побратимом вирішили повернутися до волонтерства, тож продовжили їздити до наших хлопців на фронт. Останні п’ять років принципово Новий рік зустрічали на передовій»,- каже доброволець.

Відтак, волонтери здійснили 43 поїздки на схід України.  Зізнається, їхав на схід, бо хотів завершити справу, яку розпочав на Революції Гідності.  Каже, у них була добре напрацьована волонтерська робота. Одного разу навіть привезли для воїнів два позашляховики. 

Нагадаємо, раніше ми писали про коломиянина Андрія Балацького. Боєць розповів, чому пішов в АТО. Читайте також про шлях на війні добровольця, музиканта відомого гурту "Кораллі" Мишка Адамчака.

До теми: Прикарпатці на війні: Артур Пірус із Галича про те, як захищав Україну

Прикарпатці на війні: Поліцейський Назар Кішак про цінності та людей на сході

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!