Стали відомі імена туристів, що загинули від холоду у Карпатах


Обоє були досвідченими туристами та підкорили не одну вершину. Як стало відомо, під час сходження на Піп Іван загинули двоє коломиян 60-річний Павло Вінтонюк та 24-річний Роман Беркещук.

Про це в мережі повідомила донька Павла Вінтонюка Ярина.

“Загинув мій батько, Павло Вінтонюк і молодий хлопець Роман. Хлопців з обмороженнями намагаються транспортувати. Рідним Романа висловлюю співчуття від імені нашої сім’ї”, – написала вона.

Павло Вінтонюк - багаторічний керівник Станції юних туристів у Коломиї й сам неодноразово піднімався у Карпати взимку.

Світлина від Павла Вінтонюка.

Роман Беркещук у свої 24 теж мав неабиякий досвід сходження на вершини, адже вже встиг підкорити багато гір п’ятитисячників - Монблан, Казбек та інші.

Світлина від Романа Беркещука.

Що стало причиною трагедії наразі невідомо.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 лютого о 20.30 до пошуково-рятувальної групи, що на горі Піп Іван з проханням про допомогу звернулась група туристів. Троє вже були зі значними обмороженнями, з яких двоє вже не подавали ознаки життя, транспортували  до рятувального пункту. Ще 5 туристів могли рухатись самостійно.

О 5.30 23 лютого, аби супроводити групу туристів до підніжжя гори туди відправили рятувальників Івано-Франківського, Косівського та Верховинського відділень. Та евакуації завадила негода - у горах сильний мороз, вітер та хурделиця. Втім, двох туристів таки довелось спускати через важкий стан. Зараз вони вже у лікарні. Спуск решти групи запланований на 24 лютого.