Суд продовжив домашній арешт прикарпатського екс-судді Булки


Суд продовжив до 7 лютого нічний домашній арешт колишньому судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимиру Булці, якого детективи Національного антикорупційного бюро підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Булці повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 5000 євро. За версією слідства, зазначену суму він отримав від голови правління ПАТ «Живиця» Олександра Аніськовцева за те, щоб залишити арбітражним керуючим цієї компанії Євгенія Фесенка. Детективи встановили, що суддя у відставці отримав ці гроші двома траншами: спочатку 2000 євро, а потім – 3000 євро.

Так, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Посвистак просив суд продовжити строк тримання під домашнім арештом Булку з покладанням процесуальних обов'язків. За його словами, досудове розслідування ще триває, а ризики перешкоджання досудовому розслідуванню не зменшилися.

Вивчивши матеріали справи, суддя Вишняк частково задовольнив клопотання. Так, Булці заборонили вночі покидати місце проживання, а також поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, суд призначив експертизу у справі хабара судді з Івано-Франківська. Також суд продовжував розслідування цієї справи. Раніше НАБУ знайшло у екс-судді Булки майже 120 грам «золотих виробів».